REAL TIME |

Weather Icon

Το σήμα που εκπέμψαμε το 2018…

Το σήμα που εκπέμψαμε το 2018…

Ο Τραμπ με την πολιτική «Πρώτα η Αμερική» που εφαρμόζει, και η οποία υπαγορεύει το να πάψουν οι ΗΠΑ να εμπλέκονται σε πολέμους ανά την υφήλιο όπου δεν διακυβεύονται ζωτικά αμερικανικά συμφέροντα, έχει ενοχλήσει σφόδρα μία ισχυρότατη ομάδα συμφερόντων εντός της Αμερικής η οποία ελέγχει σχεδόν όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ και ήταν μαθημένη επί δεκαετίες να χειραγωγεί απολύτως τους Αμερικανούς προέδρους και να μην δέχεται αντιρρήσεις.

Η ομάδα αυτή είναι το εβραϊκό λόμπι το οποίο δεν θα πάψει να πολεμά με λύσσα τον Τραμπ με κάθε έμμεσο και ύπουλο τρόπο για όσο καιρό αυτός αποφεύγει να σύρει τις ΗΠΑ σε πόλεμο με το Ιράν για το εθνικό συμφέρον του Ισραήλ. Όλες οι επιθέσεις κατά του Τραμπ, οι συκοφαντίες, οι επικρίσεις, οι διαδηλώσεις και ο πόλεμος λάσπης που γίνεται στο εσωτερικό των ΗΠΑ ενορχηστρώνονται από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι για αυτόν και μόνο τον λόγο. Όλα τα άλλα είναι στάχτη στα μάτια των αφελών. Ο Τραμπ προσπάθησε επανειλημμένα να εξευμενίσει το λόμπι με κινήσεις καλής θέλησης απέναντί του (όπως π.χ. η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, και η αναγνώριση του δικαιώματος του Ισραήλ να προβεί σε εποικισμό των κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη) αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το λόμπι θέλει από τους Αμερικανούς να «τελειώσουν» το Ιράν και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο. Συνεπώς, επιθυμεί πάση θυσία αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο σε μερικούς μήνες ώστε να εξυπηρετηθεί η στρατηγική του Ισραήλ, και αυτός ο διακαής πόθος του φάνηκε για πρώτη φορά τόσο έντονα όταν τόλμησε να επιχειρήσει να αναδείξει δικό του υποψήφιο στο Δημοκρατικό Κόμμα με τον Σάντερς και τον Μπλούμπεργκ, αλλά ανεπιτυχώς. Επομένως ούτε «η οργή των μαύρων» ούτε οι στρεβλώσεις του καπιταλισμού ευθύνονται για τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στις ΗΠΑ. Απλώς, οι μαύροι και άλλες ομάδες αφελών μη προνομιούχων και περιθωριακών Αμερικανών έχουν καταστεί (εν αγνοία τους ίσως) πειθήνια εκτελεστικά όργανα μιας αδίστακτης ομάδας συμφερόντων η οποία τους εκμεταλλεύεται για να εξυπηρετήσει τη δική της στρατηγική στόχευση.

Και μερικές παρατηρήσεις για τα δικά μας φλέγοντα εθνικά θέματα. Τον τελευταίο καιρό αφθονούν οι ενδείξεις ότι οι ίδιοι εθνοτερμίτες που προπαγάνδισαν μεθοδικά και υπομονετικά στην ελληνική κοινή γνώμη το 2018-19 την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, έχουν πιάσει και πάλι δουλειά προωθώντας μεγάλο ζήλο και με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο τις θέσεις της Τουρκίας κατά των εθνικών μας συμφερόντων, αναμασώντας πάλι τη γνωστή καραμέλα του δήθεν «ρεαλισμού». Η αιχμή του δόρατος της επικοινωνιακής διαχείρισης του ενδοτισμού στη χώρα μας είναι βεβαίως το συγκρότημα Αλαφούζου. Ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ μεταδίδει καθημερινά δελτίο ειδήσεων από την Τουρκία για να μην χάσουμε καμία προσβλητική για εμάς δήλωση του κράτους-τραμπούκου που μας ασκεί ανελέητο bullying, προβάλει νυχθημερόν τουρκικά σήριαλ της πλάκας για αισθητικά λοβοτομημένους, και δεν χάνει ευκαιρία να αναφερθεί στην ψευδεπίγραφη «Βόρεια Μακεδονία» λες και πληρώνεται «με το κομμάτι». Η υποτιθέμενη έγκριτη εφημερίδα «Καθημερινή» αποτελεί κι αυτή διαχρονικά το βήμα προβολής κάθε είδους ανθελληνικής προπαγάνδας – προσωπικά σταμάτησα να την αγοράζω από τον Φεβρουάριο του 2018, λίγο πριν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, όταν σε ένα κυριακάτικο φύλλο της (που το έχω κρατήσει ως μνημείο αντεθνικής αθλιότητας) διάβασα τόσα άρθρα υπέρ των Σκοπιανών ώστε μου ήρθε εμετός.

Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» στις 14 Ιουνίου ο κ. Στέφανος Κασιμάτης που υπογράφει με το ψευδώνυμο «Φαληρεύς», μας πληροφορεί ότι η πρόσφατη θρασύτατη απειλή του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ότι «δεν είναι μαθηματικά βολικό» για την Ελλάδα να επιχειρήσει στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία, απεικονίζει την αλήθεια και αποτελεί στην πραγματικότητα μια πολύ ευγενική χειρονομία απέναντί μας για να μας φυλάξει από πιθανές κακοτοπιές: «Δυστυχώς, ο Ακάρ έχει δίκιο και μέσα μας το ξέρουμε, ανεξαρτήτως του πατριωτισμού μας και των ευγενών προθέσεών μας για αυτοθυσία. Θα έλεγα μάλιστα –διατρέχοντας τον κίνδυνο να σας ενοχλήσω– ότι η επίμαχη δήλωση του Ακάρ ήταν μάλλον μια προειδοποίηση, που διατυπώθηκε χωρίς υπεροψία και μάλιστα ανταποκρινόταν στις επιθυμίες της πλειοψηφίας της ελληνικού λαού». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος ειρωνεύεται το 56% των Ελλήνων που σε πρόσφατη δημοσκόπηση είπαν ότι προκρίνουν τη «στρατιωτική λύση» με την Τουρκία, διότι θεωρεί σίγουρη την ήττα μας σε περίπτωση θερμού επεισοδίου και διότι «η ταπείνωση της ήττας θα δηλητηριάσει για πάρα πολλά χρόνια την πολιτική ζωή, συνεπώς και την οικονομία, καθώς και τις προοπτικές κοινωνικής προόδου. Θα είναι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να ανοίγουμε την πληγή του Κυπριακού στην ελληνική επικράτεια». Δηλαδή ο κύριος αυτός αυτοχρίσθηκε όχι μόνο εμβριθής στρατιωτικός αναλυτής αλλά και προφήτης ο οποίος μπορεί να δει με βεβαιότητα το μέλλον και κόπτεται να μας σώσει. Γι’ αυτό μας προτείνει να παραδοθούμε στις ορέξεις των Τούρκων χωρίς να ρίξουμε ούτε τουφεκιά.

Κατά την άποψη του μεγάλου αυτού «ειδήμονα» της γεωπολιτικής πρέπει να παραδεχθούμε ότι «ο βασικός λόγος που μας εμποδίζει να διευθετήσουμε δικαστικά, στη Χάγη, τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τις θαλάσσιες ζώνες, είναι ο μαξιμαλισμός της θέσης μας για το Καστελλόριζο»! Αρκεί δηλαδή, κατά τη γνώμη του κ. Κασιμάτη, να δεχτούμε μία ελάχιστη έως μηδενική επήρεια του Καστελλόριζου στην ελληνική ΑΟΖ και τότε θα λυθεί το πρόβλημα και οι Τούρκοι θα μας αγαπήσουν και θα πουν «βρε τι καλά παιδιά που είναι τελικά αυτοί οι Έλληνες, και τους είχαμε παρεξηγήσει τόσα χρόνια». Δείτε πού φτάνει η ασχετοσύνη, η αφέλεια ή ο ενδοτισμός κάποιων τύπων που έτυχε να έχουν δημόσιο βήμα! Νομίζουν ότι αν υποχωρήσουμε στο Καστελλόριζο και κάνουμε το χατήρι των γειτόνων μας να απαρνηθούμε κάθε επήρεια του ακριτικού νησιωτικού συμπλέγματος στην ΑΟΖ μας, θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματά μας με τους Τούρκους και «θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει ότι έχει υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ ΚΑΝΕΝΑ ελληνικό νησί, ούτε καν η Κρήτη και η Κύπρος, ισχυρίζεται εδώ και πολλά χρόνια ότι κατέχουμε παράνομα 153 νησιά στο Αιγαίο και δημοσιεύει κάθε τόσο χάρτες που λένε πως από την Κρήτη δικαιούμαστε μόνο τον νόμο Χανίων ενώ το υπόλοιπο νησί έπρεπε να είναι κανονικά δικό της, και κάποιοι εγχώριοι ηλίθιοι (ή βαλτοί) κατηγορούν την Ελλάδα για μαξιμαλισμό! Εδώ θα ταίριαζε γάντι η λαϊκή ρήση «πιο βλάκας πεθαίνεις» αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι πρόκειται μόνο περί βλακείας και ότι δεν υπεισέρχονται ο δόλος και η σκοπιμότητα.

Και συνεχίζει ο «ειδήμων» περί γεωπολιτικής κ. Κασιμάτης την ομοβροντία από ανιστόρητες κοτσάνες γράφοντας πως «η επιμονή μας σε έναν ανεδαφικό μαξιμαλισμό στο Καστελλόριζο μας κοστίζει σε ευημερία» και αναφέρει με νόημα πως «το γεγονός ότι ανάλογες παραχωρήσεις έγιναν προς την ιταλική πλευρά, με προϊδεάζει ότι η προσφυγή στη Χάγη με την Τουρκία για το Αιγαίο μπορεί να είναι η κατεύθυνση την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση, χωρίς να το διατυμπανίζει». Δηλαδή μας λέει πως όπως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κορόιδεψε τον ελληνικό λαό ισχυριζόμενη ότι τάχα «μεγάλωσε η Ελλάδα» ενώ έκρυψε τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έκανε έναντι της Ιταλίας για να επιτύχει την υπογραφή της οριοθέτησης της ελληνοϊταλικής ΑΟΖ, το ίδιο πρέπει να κάνει και έναντι της Τουρκίας.

Μέμφεται επίσης τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο επειδή απλώς απαντά φραστικά στις απειλές των Τούρκων λέγοντας ότι «προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή». Κατά τη γνώμη του μεγάλου «ειδήμονα» τέτοιες δηλώσεις «υποδαυλίζουν τον τσαμπουκά με την Τουρκία και θα πρέπει να αποφεύγονται». Δηλαδή όποτε οι Τούρκοι επιχειρούν να σπάσουν το ηθικό των Ελλήνων με ιταμές προκλήσεις και απειλές, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει «να κάνει πως κοιμάται», κατά τη γνώμη του αρθρογράφου της «Καθημερινής», για να μην τσαντιστούν οι απέναντι και μας χτυπήσουν στρατιωτικά και ηττηθούμε. Θαυμάστε επίπεδο ανάλυσης από ανίδεους τύπους που φιλοδοξούν να διαμορφώσουν όχι μόνο εθνική στρατηγική αλλά και εθνικό φρόνημα. Καλά μας κάνουν όμως τέτοιοι που είμαστε. Τέτοια και χειρότερα αξίζουμε αφού δεν εκφράζουμε έμπρακτα και δυναμικά την ενόχλησή μας για αυτού του είδους την ελεεινή αντεθνική προπαγάνδα του κάθε τυχάρπαστου κονδυλοφόρου και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου για να μας κάνουν καθημερινά πλύση εγκεφάλου κατά των εθνικών μας συμφερόντων με δικά μας έξοδα.

Αποδεικνύεται καθημερινά ότι το αίσχος της συμφωνίας των Πρεσπών δεν ήταν τόσο ανώδυνο όσο ήθελαν τότε να μας το παρουσιάσουν οι κυβερνώντες και τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Η πατρίδα μας ταπεινώθηκε τότε και εξευτελίστηκε διεθνώς ενώ δεν υπήρχε πραγματικά ΚΑΝΕΝΑΣ ουσιαστικός λόγος για να υποστεί κάτι τέτοιο. Η προδοσία της Μακεδονίας έκανε τους Τούρκους να αποθρασυνθούν διότι έστειλε προς πάσα κατεύθυνση το σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν έχει όρεξη να αγωνιστεί για τίποτα και ότι είναι πρόθυμη να υποχωρήσει έναντι οποιουδήποτε αρκεί το πολιτικό σύστημά της να διατηρήσει τα προνόμιά του. Γι’ αυτό και είδαμε μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών να κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα σε βαθμό πρωτοφανή που έχει καταπλήξει ακόμη και τους ειδικούς που παρακολουθούν επί δεκαετίες τη συμπεριφορά της. Η Τουρκία πήρε το σήμα ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει όχι μόνο οικονομικά αλλά κυρίως ηθικά, και συνεπώς δεν έχει το σθένος να της αντισταθεί.

Αγαπητοί φίλοι, ξαναζούμε τον τελευταίο καιρό το ίδιο έργο όπως με την προδοσία της Μακεδονίας μας. Έχει αρχίσει να καλλιεργείται στην ελληνική κοινή γνώμη ο φόβος έναντι της Τουρκίας και ο ραγιαδισμός, και υπάρχουν φωνές που λένε ξεδιάντροπα ότι δεν είναι και τόσο κακό τελικά να είναι κανείς δειλός και να βάζει τη ζωούλα του και την τσέπη του πάνω από την πατρίδα. Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι της εθνικής μιζέριας και της ηθικής χρεοκοπίας που παριστάνουν τους δήθεν ρεαλιστές και επικαλούνται τώρα τη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας για να μας πείσουν να παραδοθούμε, δεν έκαναν απολύτως καμία επίκληση της ελληνικής ισχύος πριν δύο χρόνια απέναντι στα άοπλα Σκόπια, αλλά επικαλούνταν τα εντελώς αντίθετα επιχειρήματα για να πείσουν τους αφελείς πως ήταν προς το συμφέρον μας να ξεπουλήσουμε το πιο ένδοξο κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας σε ένα τσούρμο γελοίων και ξυπόλητων σφετεριστών του.

Είναι οι τύποι που αν ζούσαν το 1940 θα αρθρογραφούσαν υπέρ του να ανοίξουμε τις πόρτες στον Μουσολίνι και να κάνουμε μπίζνες μαζί του για να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να ζούμε ξέγνοιαστοι. Οφείλουμε να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις σειρήνες του ενδοτισμού και να αντικρούσουμε σταθερά τη διαβρωτική δράση της «πέμπτης φάλαγγας» που δρα μέσα στην πατρίδα μας. Να είστε σίγουροι ότι οι κήρυκες της υποταγής στον ισλαμοφασίστα Ερντογάν υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα και σίγουρα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για το αν θα χαθούν ζωές Ελλήνων. Όπως έγραψε πολύ εύστοχα και ένας φίλος σε αυτό εδώ το forum πριν λίγες μέρες, ας έχουμε πάντα κατά νου αυτό που είπε ο Περικλής στον περίφημο Επιτάφιο λόγο του: «Ους νυν υμείς ζηλώσαντες καί τό εύδαιμον τό ελεύθερον τό δέ ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους».

Δηλαδή: «Εσείς, παίρνοντας παράδειγμα αυτούς που έπεσαν στον πόλεμο και πιστεύοντας ότι η ευτυχία βασίζεται στην ελευθερία και η ελευθερία στη γενναιότητα, μην αποφεύγετε τους κινδύνους του πολέμου υπέρ της πατρίδας».

Stirlitz

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube