REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , ΝΑΤΟ 24 Ιουνίου 2020

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την αυξανόμενη παρουσία της Ρωσίας στην Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την αυξανόμενη παρουσία της Ρωσίας στην Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο

Οι συνεχιζόμενες ρωσικές στρατιωτικές δραστηριότητες στη Λιβύη προκαλούν ανησυχία στο ΝΑΤΟ και τους συμμάχους του, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του “Φόρουμ των Βρυξελλών” που διοργανώθηκε από το think tank “German Marshall Fund”, την Τρίτη, ο Stoltenberg σημείωσε ότι “το ΝΑΤΟ είναι “διαταραγμένο” και οι σύμμαχοι “ανησυχούν” για τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες της Ρωσίας στη Λιβύη.

Ο Stoltenberg τόνισε ότι η πολιτική της Ρωσίας προς την ανατολική Μεσόγειο είναι ανησυχητική, επισημαίνοντας την θέληση της Μόσχας να αυξήσει τις στρατιωτικές της δυνατότητες στη Λιβύη με την παράδοση περισσότερων πολεμικών αεροσκαφών και ξένων μαχητών.

“Τα μέλη του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στην ανάγκη στενής παρακολούθησης της κατάστασης. Τόνισαν πως θα μοιράζονται πληροφορίες, και ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να βρεθεί πολιτική λύση στην κρίση στη Λιβύη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών”, δήλωσε ο Stoltenberg.

Σχετικά με την υποτιθέμενη τουρκική παρενόχληση γαλλικού πλοίου στη Μεσόγειο, ο Stoltenberg είπε ότι το θέμα αυτό αφορά δύο μέλη του ΝΑΤΟ. “Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ ερευνούν το περιστατικό, καθώς οι δυο πλευρές παρουσίασαν πολύ διαφορετικές αφηγήσεις για το τι συνέβη”, πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αρνήθηκε τους γαλλικούς ισχυρισμούς λέγοντας ότι ήταν “εντελώς αναληθείς”.

Αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Άμυνας υποστήριξε σε δήλωσή του στα ΜΜΕ ότι μια τουρκική φρεγάτα πραγματοποίησε μια “εξαιρετικά επιθετική” επέμβαση εναντίον ενός σκάφους του γαλλικού ναυτικού που λέγεται ότι συμμετέχει σε αποστολή του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο.

Mετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyanobserver.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube