Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 21 Ιουνίου 2020

Το κρυφό πείραμα παιδεραστίας των Γερμανών που κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια

Το κρυφό πείραμα παιδεραστίας των Γερμανών που κράτησε 30 ολόκληρα χρόνια

Η σοκαριστική ιστορία του «Πειράματος Kentler» ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας από τα ίδια τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, αναφερόμενη σε μια διαδικασία που -υπό τις ευλογίες του Βερολίνου- μετέτρεπε εφήβους σε βορρά παιδεραστών.

Όλα ξεκίνησαν το 1969, όταν οι αρχές πρόνοιας του Βερολίνου παραχώρησαν την φροντίδα τουλάχιστον τριών άστεγων εφήβων στον Dr Helmut Kentler (φωτο πάνω), έναν ερευνητή του σεξ από το Ανόβερο. Εκείνος τοποθέτησε τους έφηβους από την επιμέλεια γνωστών παιδόφιλων, συμπεριλαμβανομένου κάποιου που είχε ήδη ποινικές καταδίκες σε βάρος του, πιστεύοντας πως κάτι τέτοιο θα έδινε στους έφηβους ένα κοινωνικό προβάδισμα, ενώ οι παιδόφιλοι θα είχαν την ευκαιρία να γίνουν τρυφεροί ανάδοχοι.
.
Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του dw.com, το πείραμα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Hildesheim με την ανοχή του Βερολίνου για περισσότερα από 30 χρόνια. Μάλιστα δόθηκε και επίδομα στους παιδόφιλους ανάδοχους.
.
Ο δε Kentler, ως επικεφαλής του πειράματος που οδήγησε σχετική έρευνα, υποστήριζε ακράδαντα, ότι η σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε ενήλικους και παιδιά δεν βλάπτει.
.
Στις περισσότερες περιπτώσεις οι παιδόφιλοι κλήθηκαν να φροντίσουν παιδιά ηλικίας από 13 έως και 15 ετών, τα οποία ήταν εθισμένα στα ναρκωτικά και την πορνεία. Υπήρχαν τουλάχιστον 1.000 τέτοια παιδιά εκείνη την εποχή στο Δυτικό Βερολίνο. Το ακριβώς πόσα παιδιά τοποθετήθηκαν σε παιδόφιλους δεν είναι ακόμα σαφές, καθώς οι αρχειοθέτες της πόλης δεν επέτρεψαν την πρόσβαση σε στοιχεία, ισχυριζόμενοι ότι πολλοί φάκελοι λείπουν.
.
Πάντως, η Dr. Teresa Nentwig από το Πανεπιστήμιο του Göttingen που έχει αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχει μέχρι στιγμής ανακαλύψει, ότι ένας από εκείνους τους έφηβους αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ δύο άλλοι οδηγήθηκαν στην εγκληματικότητα.
.
Ένας νεαρός, ονόματι Ulrich, που συμμετείχε στο πρόγραμμα το 1969, αδυνατεί σήμερα να γράψει ή να διαβάσει, ενώ εργάστηκε στην πορνεία για να καταφέρει να επιβιώσει ως ενήλικας. Ο Kentler, που τον είχε τοποθετήσει με γνωστό παιδόφιλο, έγραψε αργότερα ότι έπειτα από 4 χρόνια εκεί, ο νέος είχε μάθει «πώς να επιβιώνει»…
.
Ο ερευνητές, ο οποίος πέθανε το 2008, άφησε πληθώρα εγγράφων στα οποία περιγράφει ολόκληρο το πείραμά του ως «επιτυχές», όμως παραδέχεται, ότι ήταν σαφές σε όλους πως η τοποθέτησε εφήβων με παιδόφιλους καταπατούσε τον νόμο.
.
Αδιανόητο είναι πάντως, ότι παρόλο που στην πάροδο των ετών «θύματα» του πειράματος μίλησαν δημόσια για τις ιστορίες του καταγγέλλοντας το έγκλημα, ποτέ δεν ασκήθηκαν διώξεις εναντίον του Kentler.
.
Οι έρευνες της Nentwig αποκάλυψαν πάντως, ότι πολλοί από τους παιδόφιλους ανάδοχους γονείς ήταν επιφανείς ακαδημαϊκοί. Ανάμεσά τους βρέθηκαν καθηγητές του Max Planck Institute, του Free University του Βερολίνου και του διαβόητου σχολείου Odenwald στην Έσση, στο οποίο είχε αποκαλυφθεί μεγάλο σκάνδαλο παιδοφιλίας πριν από αρκετά χρόνια, οπότε το 2010 έκλεισε οριστικά.
.
Σήμερα, οι αρχές στο Βερολίνο δεσμεύονται να ρίξουν φως στο θέμα. Μάλιστα, η ίδια η υπουργός νεανικών υποθέσεων Sandra Scheeres αναφερόμενη πρόσφατα στο παραπάνω πείραμα δεν μάσησε τα λόγια της: «Ήταν έγκλημα να τοποθετηθούν εκείνα τα παιδιά σε τέτοιο περιβάλλον. Είναι απλά αδιανόητο, ότι κάτι τέτοιο έγινε με την κάλυψη του κράτους.»
Infokids.gr
.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube