REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ 30 Ιουνίου 2020

Το Ισραήλ ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας-Κλιμακώνονται οι εντάσεις εν όψει της προσάρτησης των εδαφών της Δυτικής Όχθης

Το Ισραήλ ξεκίνησε μεγάλης κλίμακας αεροπορική επιδρομή στην Λωρίδα της Γάζας-Κλιμακώνονται οι εντάσεις εν όψει της προσάρτησης των εδαφών της Δυτικής Όχθης

Tel Aviv – Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ξεκίνησαν τεραστίας κλίμακας επίθεση πάνω από τη Λωρίδα της Γάζας, χτυπώντας αρκετές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων και των Khan Younis, σύμφωνα με το δίκτυο AMN.

Σύμφωνα με Παλαιστίνιους ακτιβιστές, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις χρησιμοποίησαν κυρίως βαρύ πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές για να σφυροκοπήσουν το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, με κύριο στόχο την περιοχή Khan Younis.

Επιπλέον, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος έβαλε ανατολικά της πόλης Ντείρ αλ-Μπάλαχ, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς ή ζημιές στον τοπικό πληθυσμό.

Το ισραηλινό πυροβολικό βομβάρδισε μια άλλη περιοχή με δύο ρουκέτες ανατολικά της πόλης της Γάζας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο βομβαρδισμός στόχευσε ένα παρατηρητήριο της Χαμάς.

Σε σχετικό πλαίσιο, το ισραηλινό σύστημα Iron Dome παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Το ισραηλινό ”κανάλι 13” ανέφερε ότι «οι δύο πύραυλοι προσγειώθηκαν, ο ένας σε μια ακατοίκητη περιοχή στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, ενώ ο άλλος προσγειώθηκε μέσα στη λωρίδα».

Αυτό το τελευταίο περιστατικό λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της παλαιστινιακής ηγεσίας και των ισραηλινών αρχών σχετικά με την πιθανή προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.defencenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube