Weather Icon
Ελλάδα , Εξοπλισμοί 5 Ιουνίου 2020

Θετική εξέλιξη: H 6η Super Vita ύψωσε τη γαλανόλευκη, η παράδοση θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου

Θετική εξέλιξη: H 6η Super Vita ύψωσε τη γαλανόλευκη, η παράδοση θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου

Πριν λίγες μέρες, η 6η πυραυλάκατος τύπου Super Vita ύψωσε την ελληνική σημαία, και στελέχη του ΠΝ έχουν ήδη τοποθετηθεί στο πλοίο. Η πυραυλάκατος θα ολοκληρώσει τις δοκιμές της μέσα στο μήνα Ιούνιο, και θα παραδοθεί σε ειδική τελετή στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Ελπίζουμε στο τέλος Ιουνίου να έχουμε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την 6η πυραυλάκατο, που θα φέρει το όνομα του Αντιπλοίαρχου Καραθανάση, του ήρωα που έπεσε στο καθήκον το βράδυ των Ιμίων. Το πλοίο, σε αντίθεση με όσα έχουν γραφεί μέχρι σήμερα, δεν έχει παραδοθεί ακόμη.

Το πλοίο θα είναι μια σημαντική ενίσχυση σε κρίσιμη χρονική στιγμή για το Πολεμικό Ναυτικό, που παρά το περιορισμένο εκτόπισμα, το ΓΕΝ αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τις Super Vita σε καθήκοντα κορβετών. Άλλωστε η ισχύς πυρός των πλοίων δεν έχει να ζηλέψει και πολλά σε σχέση με τις κορβέτες, καθώς στο μόνο τομέα που υπολείπεται είναι ο ανθυποβρυχιακός αγώνας.

Το πλοίο έρχεται να παραδοθεί λίγες εβδομάδες μετά την ψήφιση νομοσχεδίου που ουσιαστικά “αναγκάζει” τα Ναυπηγεία Ελευσίνας να δώσουν το πλοίο στο Πολεμικό Ναυτικό. Ελπίζουμε και η 7η πυραυλάκατος κλάσης `Ρουσσέν να παραδοθεί χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις στο ΠΝ, ενισχύοντας με μονάδες υψηλής μαχητικής αξίας τον γερασμένο μας Στόλο.

www.ptisidiastima.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube