Weather Icon
Αθλητικά , Πολιτισμός 3 Ιουνίου 2020

“Θα είναι καμίνι η Αγιά Σοφιά” λέει ο λυράρης που έπαιξε κεμεντζέ στο γήπεδο της ΑΕΚ

“Θα είναι καμίνι η Αγιά Σοφιά” λέει ο λυράρης που έπαιξε κεμεντζέ στο γήπεδο της ΑΕΚ

Η θεμελίωση του κτιρίου που θα στεγάσει τα δύο μουσεία της Αγιάς Σοφιάς συνδυάστηκε με μία σεμνή τελετή από την ΑΕΚ. Τελέστηκε αγιασμός στις 30 Μαΐου 2020, μία μέρα μετά την ημέρα μνήμης για την Άλωση της Πόλης.

Στο μεταίχμιο που χωρίζει τον φέροντα οργανισμό του γηπέδου από το υπό ανέγερση μουσείο ο πατήρ Τιμόθεος ψάλλει το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου» και ραίνει με Αγιασμό τα σίδερα που «αγκαλιάζονται» με το τσιμέντο. Λίγο πιο πέρα, μέσα από το γήπεδο, στο νότιο πέταλο ακούγονται ήχοι ποντιακής λύρας. Είναι η κεμεντζέ του Γιάννη Μιχαηλίδη η φωνή του οποίου ερμηνεύει γνώριμα παραδοσιακά ποντιακά άσματα, όπως το «Πάρθεν η Ρωμανία» και το «Αητέντς επαραπέτανεν».

Ο παλιός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Ηλίας Ατματσίδης είναι παρών και καταγράφει το στιγμιότυπο με βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο γίνεται viral στον ενωσίτικο κόσμο. Το Sportdog μίλησε με τον καλλιτέχνη που έγινε ο δεύτερος λυράρης, ο οποίος έπαιξε μέσα στην Αγιά Σοφιά.

Είχε προηγηθεί ο Κώστας Κωστελίδης τον Ιούνιο του 2018 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων . Μόνο που δύο χρόνια πριν η κεμεντζέ ακούστηκε μέσα σε ένα εργοτάξιο, ενώ σήμερα μιλάμε για ένα έτοιμο γήπεδο.

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube