Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 2 Ιουνίου 2020

Συνομιλίες Μόσχας – Άγκυρας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας S-400

Συνομιλίες Μόσχας – Άγκυρας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας S-400

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Αυτή τη στιγμή αναμένεται η τελική απόφαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς στο ζήτημα αυτό, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας στρατιωτικο-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Eko türk tv.

Ο Σουγκάγεφ δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει με την Τουρκία τη δυνατότητα της τεχνολογικής συνεργασίας, δηλαδή την συμμετοχή τουρκικών εταιρειών στην παραγωγή τέτοιων συστημάτων, προσθέτοντας ότι συνομιλίες στο ζήτημα αυτό διεξάγονται, αλλά δεδομένων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι δύσκολο προβλέψει κανείς πότε χρονικά θα υπογραφεί η σχετική συμφωνία.

Ο Ρώσος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή το ύψος των παραγγελιών που έχει κάνει η Τουρκία σε ρωσικούς εξοπλισμούς φθάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, TASS, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube