REAL TIME |

Weather Icon

Συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας»

Συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας»

Επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η επικοινωνία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κανονίστηκε στο πλαίσιο των τακτικών επικοινωνιών που έχουν η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή με τον Ιμπραήμ Καλίν.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα βασικά θέματα ήταν χαμηλής ατζέντας όπως αυτό της COVID-19 και του τουρισμού δεδομένου ότι και η Ε.Ε. εξετάζει από ποιες χώρες θα δεχθεί επισκέπτες, ενώ η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα η Τουρκία να είναι μεταξύ αυτών των χωρών.

Η ιδέα της επικοινωνίας ήταν να «σπάσει ο πάγος» καθώς ήταν η πρώτη μετά από πολλούς μήνες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ενώ προσθέτουν ότι αν και οι δύο ηγέτες δεν μπήκαν σε θέματα υψηλής πολιτικής η συζήτηση είχε έναν κοινό τόπο. Ότι υπάρχει μια ένταση που έχει φτάσει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και χρειάζεται μια αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει αποκλιμάκωση.

Τέλος, όπως τονίζεται, πάγια θέση της Αθήνας είναι να υπάρχει μια «σωστή και έντιμη» επικοινωνία μεταξύ των δυο πλευρών.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube