Weather Icon

Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε στον θρύλο Βασίλη Γιαννόπουλο! Στην κηδεία του ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Φωτορεπορτάζ του infognomonpolitics.gr

Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε στον θρύλο Βασίλη Γιαννόπουλο! Στην κηδεία του ο Αλκιβιάδης Στεφανής – Φωτορεπορτάζ του infognomonpolitics.gr

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης το τελευταίο αντίο στον επιχειρησιακό πράκτορα που έγραψε ιστορία με τις αποστολές που έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία.

Επιμέλεια: Χρήστος Κωνσταντινίδης

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, στελέχοι των ενόπλων δυνάμεων και πολιτικοί αποχαιρέτησαν το απόγευμα της Τετάρτης (17/6/20), στο Νευροκόπι Δράμας, τον αντιστράτηγο, Βασίλη Γιαννόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών ύστερα από μάχη με την επάρατη νόσο.

Η Εξόδιος Ακολουθία του πρώην δημάρχου του Νευροκοπίου έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου. Παρών δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Γρηγόρη Παρασκευόπουλου από το Κ. Νευροκόπι Δράμας που απέστειλε στο infognomonpolitics.gr η εφημερίδα «Πρωινός Τύπος Δράμας», το φέρετρο του θρυλικού πράκτορα ήταν αγκαλιασμένο από τη γαλανόλευκη, την οποία υπηρέτησε με ζήλο, πάθος και αυταπάρνηση καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του. 

Βιογραφικό

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1946 στο Νευροκόπι Δράμας και το 1965, εισήλθε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1969 ως Ανθυπολοχαγός Μηχανικού.

Παράλληλα, αποφοίτησε από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Στρατού, της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Υπηρέτησε ως Διευθυντής Ανάλυσης Πληροφοριών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.), ως Διοικητής Μηχανικού στην Κύπρο και στα Νησιά του Αιγαίου και ως Διευθυντής της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών του Γ.Ε.ΕΘ.Α. με τον βαθμό του Υποστράτηγου, θέση την οποία κατείχε ως το 2002.

Σταθμός στην καριέρα του Βασίλη Γιαννόπουλου ήταν η επιχείρηση που τον έκανε θρύλο στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όταν κατάφερε να εισβάλει στο υπαίθριο στρατηγείο της «Στρατιάς του Αιγαίου», όπως ήταν γνωστή η 4η Στρατιά, κατά τη διάρκεια άσκησης στην οποία σκόπευαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή πραγματικών επιθετικών σχεδίων ενάντια στην Ελλάδα. Κύριος στόχος τους σε μια πολεμική σύρραξη με τη χώρα μας ήταν τα μεγάλα νησιά του Αιγαίου, όπως η Λέσβος και η Χίος.

Τον Οκτώβριο του 2006 έθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα για Δήμαρχος και εξελέγη στον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, ενώ επανεξελέγη Δήμαρχος το 2014.

Διακρίσεις

Ως Αντισυνταγματάρχης βραβεύτηκε για το έργο του στην Τουρκία (1987-1991), ως Αντιστράτηγος (2002-2005) τοποθετήθηκε επικεφαλής του Κλάδου Ολυμπιακών Αγώνων του Γ.Ε.ΕΘ.Α., και είχε την ευθύνη Σχεδίασης – Οργάνωσης και Εκτέλεσης των επιχειρήσεων ασφαλείας των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα (2004) για τις ένοπλες δυνάμεις.

Έχει τιμηθεί με τις εξής διακρίσεις:

Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής

Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικος

Μετάλλιο στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως Διαμνημόνευση Αξίας και Τιμής

Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Α’ Τάξεως

Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Α’ Τάξεως.

To συγγραφικό του έργο

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος ήταν συγγραφέας δύο βιβλίων:

«Γεωγραφική-Ιστορική-Νομική Κατάσταση των Νήσων-Νησίδων και Βραχονησίδων του Αιγίου και η ακολουθούμενη πολιτική.» (Αύγουστος 1997)

«Ιδιοκτησιακό καθεστώς Νήσων – Το θεμελιώδες πρόβλημα στο Αιγαίο (Τουρκικές θέσεις).» (Μάιος 1998)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube