Weather Icon

Συγκέντρωση στις Δρυμάδες για τον εμπαιγμό με την εγγραφή περιουσιών

Συγκέντρωση στις Δρυμάδες για τον εμπαιγμό με την εγγραφή περιουσιών
Συγκέντρωση με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα τις εγγραφής περιουσιών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού Δρυμάδες της Χιμάρας το Σάββατο 6 Ιουνίου. Τους προβληματισμούς τους για τον νόμο 20/2020 “Περί εγγραφής περιουσιών” ανέπτυξαν οι κάτοικοι, τοπικοί παράγοντες, μέλη της Ομόνοιας Χιμάρας, του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και άλλων οργανώσεων.

Ο έντονος προβληματισμός αφορά το γεγονός πως υπάρχει παντελής έλλειψη ενημέρωσης των διαδικασιών από την αρμόδια αρχή καταγραφής περιουσιών, ενώ η διαδικασία εγγραφής έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες

Επίσης τα γραφεία παράδοσης των απαραίτητων εγγράφων βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το χωριό σε χώρο όπου λειτουργεί ιδιωτικό αναψυκτήριο.

Το κυριότερο ζήτημα που απασχολεί τους κατοίκους, είναι το γεγονός πως ενώ παραδίδονται έγγραφα και πιστοποιητικά, οι αρχές δεν δέχονται συμπληρωμένες αιτήσεις και φυσικά δεν δίνουν αριθμό πρωτοκόλλου ως οφείλουν ώστε να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαδικασίας.

Όσοι κάτοικοι έχουν ζητήσει συνάντηση επι του θέματος με τον δήμαρχο Χιμαρας και το κτηματολόγιο, έχουν αγνοηθεί επιδεικτικά.

Στην περίπτωση που θα συνεχιστεί η αδιαφορία από την δημοτική αρχή, οι κάτοικοι δεν σκοπεύουν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια και θα περάσουν στην αντεπίθεση.

Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί πως όλοι οι φορείς προτρέπουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Χιμάρας να συνεχίσουν να κάνουν την διαδικασία εγγραφής των περιουσιών τους παρά τα όσα εμπόδια προβάλει η αλβανική κυβέρνηση. Σκοπός ειναι οι περιπτώσεις αυτές να χρησιμοποιηθούν, εάν χρειαστεί, για την καταγγελία τις όλης διαδικασίας ως παράτυπης.

Δυστυχώς οι προβλέψεις της Ομόνοιας Χιμάρας και των υπολοίπων φορέων επιβεβαιώνονται και ο νόμος 20/2020 αποδεικνύεται μια κακοστημένη φάρσα της Αλβανικής Κυβέρνησης.
Πηγή: Himara.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube