Weather Icon
Εθνική Άμυνα 28 Ιουνίου 2020

Στεφανής για Τουρκία: Εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας – Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

Στεφανής για Τουρκία: Εγγυόμαστε την ασφάλεια της Ελλάδας – Έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

«Εγγυόμαστε απόλυτα την ασφάλεια της χώρας, επιχειρησιακά είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Επίσης, έχουμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα».

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού. μιλώντας στο MEGA, έστειλε νέο μήνυμα αποφασιστικότητας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, έστειλε μέσω MEGA.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα μας είναι απολύτως έτοιμη, εφόσον χρειαστεί, να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της.

«Δεν συμφέρει την Τουρκία το θερμό επεισόδιο. Τεστάρεις κάποιον που είναι υπέρτερός σου και θέλεις να δεις ποια είναι τα ευαίσθητά του σημεία για να τον χτυπήσεις. Στον αέρα και αλλού υπερτερεί η Ελλάδα. Δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας ένα θερμό επεισόδιο. Έχει ανοιχτεί σε πολλαπλά πεδία, είναι πολλοί δρώντες που έχει απέναντί της και πουθενά δεν έχει πετύχει στρατηγική νίκη» σημείωσε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής εμπλοκής, τόνισε πως η χώρα μας θα είναι μόνη της, αλλά ήταν κατηγορηματικός πως η Ελλάδα είναι σε θέση να υπερασπιστεί την εδαφική της ανεξαρτησία και κυριαρχία.

«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε την κατεύθυνση, τη θέληση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Οι άλλες χώρες θα έρθουν κοντά μας όταν μας δουν να το κάνουμε σωστά. Όπως έγινε και στον Έβρο» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «ο διάλογος επιβάλλεται. Γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε γι’ αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες. Τουρισμό και οικονομία. Και άφησε ανοιχτό παράθυρο να συζητήσουμε για άλλα θέματα. Μιλάμε, θέλουμε διαύλους επικοινωνίας και μείωση της κρίσης. Αυτό έδειξε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού. Εμείς ως υπουργείο Άμυνας κάνουμε σκληρά τη δουλειά μας».

Ταυτόχρονα, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επανάληψης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σημείωσε πως: «δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις προθέσεις του Ερντογάν. Εμείς ξέρουμε τη δυνατότητά του. Καθημερινά γίνονται αποτροπές στη θάλασσα. Είναι καταπληκτική η δουλειά του λιμενικού. Εκτιμούμε ότι η Τουρκία θα επανέλθει στο θέμα μετά κορονοϊού».

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube