Weather Icon

Sabah: Η Τουρκία στα τέλη του 2020 θα στείλει γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης

Sabah: Η Τουρκία στα τέλη του 2020 θα στείλει γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης

Πλωτό γεωτρύπανο ανοιχτά της Λιβύης σχεδιάζει να στείλει η Τουρκία στα τέλη του 2020, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το Kanuni, όπως είναι το όνομα του πλοίου, θα είναι το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, μετά το Barbaros και το Oruc Reis, ενώ η εφημερίδα σημειώνει ότι η Άγκυρα προχωρά με «στρατηγικά βήματα» στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μετά την ολοκλήρωση των τρισδιάσττων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των δισδιάστατων σε μια έκταση 52.0000 τ. χλμ. στην ανατολική Μεσόγειο από τα ερευνητικά σκάφη Οruc Reis και Barbaros καθώς και το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz η Τουρκία θα στείλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο Kanuni στη Λιβύη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πλωτό γεωτρύπανο αυτή την περίοδο, το οποίο αγοράστηκε από τη Βρετανία, βρίσκεται σε φάση συντήρησης και αναβάθμισης στο λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας.

Πάντως, από το δημοσίευμα της Sabah δεν είναι σαφές, αν το Kanuni είναι το πλοίο το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στα οικόπεδα 15 και 20 ή θα διεξάγει γεωτρήσεις σε άλλη περιοχή. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως η Τουρκία επιλέγει τον δρόμο της όξυνσης στις σχέσεις της με την Ελλάδα, διευρύνοντας τις διεκδικήσεις της σε περιοχές νοτίως της Κρήτης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ ανέφερε ότι η κρατική εταιρεία πετρελαίου Τουρκίας (TPAO) αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα έρευνες στα θαλάσσια οικόπεδα 15 και 20, κάτω από την Κρήτη, κάτι για το οποίο συζήτησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό της Λιβύης, Φαγέζ αλ Σαράτζ.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube