REAL TIME |

Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία , Τουρκία 8 Ιουνίου 2020

S-400: Συμφωνία επί της αρχής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας

S-400: Συμφωνία επί της αρχής μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας

Σε συμφωνία επί της αρχής κατέληξαν Ρωσία και Τουρκία για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας των S-400, όπως ανακοίνωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Σε συμφωνία κατέληξαν Μόσχα και Άγκυρα για την παράδοση δεύτερης συστοιχίας των S-400 στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υφυπουργός για τις αμυντικές βιομηχανίες, Ισμαήλ Ντεμίρ, ανακοίνωσε ότι Τουρκία και Ρωσία κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την παράδοση δεύτερης παρτίδας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

«Έχουμε κατ’ αρχήν συμφωνία σχετικά με την παράδοση της δεύτερης αποστολής S-400. Έχουν απομείνει ορισμένα τεχνικά ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά τεχνολογιών, λεπτομέρειες για την από κοινού παραγωγή, τον οδικό χάρτη» δήλωσε ο Ντεμίρ στον τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τους S-400 παρά την καθυστέρηση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη παράδοση των S-400 στην Τουρκία είχε πραγματοποιηθεί το 2019.

Ο Ντεμίρ συνέχισε λέγοντας ότι τα συστήματα από τη δεύτερη παρτίδα, καθώς και από την πρώτη, θα χρησιμοποιηθούν για τον επιδιωκόμενο σκοπό: για τη φύλαξη του εναέριου χώρου της χώρας, αντί να αποθηκευτούν ή να μεταπωληθούν όπως είχαν ζητήσει οι ΗΠΑ επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτικο-τεχνική Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, είχε ανακοινώσει ότι σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προμήθεια και δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον έχει απειλήσει επανειλημμένως την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, ενώ ανέστειλε την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων μαχητικών F-35 καθώς θεωρεί ότι οι S-400 είναι ικανοί να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για την τεχνολογία των F-35, αποδυναμώνοντας την αμυντική ισχύ του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά της η Τουρκία έχει απορρίψει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς διαμηνύοντας ότι η συμφωνία με τη Ρωσία θα υλοποιηθεί κανονικά.

SPUTNIK.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube