REAL TIME |

Weather Icon

S-400: Η Ρωσία αναμένει την απάντηση της Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας

S-400: Η Ρωσία αναμένει την απάντηση της Τουρκίας για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας

Οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προμήθεια και δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις Μόσχας και Άγκυρας για την προμήθεια και δεύτερης συστοιχίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Στρατιωτικο-τεχνική Συνεργασίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ.

«Ο διάλογος για την παράδοση της δεύτερης συστοιχίας των S-400 βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο» τόνισε, χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Ecoturk.

«Αναμένουμε την τελική απόφαση της τουρκικής πλευράς» έσπευσε να προσθέσει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη ολοκληρώσει την παράδοση της πρώτης συστοιχίας των S-400, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ.

Μάλιστα, η Ουάσινγκτον απείλησε την Άγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, ενώ ανέστειλε την τουρκική συμμετοχή στο πρόγραμμα ανάπτυξης των προηγμένων μαχητικών F-35.

Κι αυτό, διότι θεωρεί ότι οι S-400 είναι ικανοί να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες για την τεχνολογία των F-35, αποδυναμώνοντας την αμυντική ισχύ του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Σουγκάγιεφ, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν παραγγελίες ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Μπορούμε να δηλώσουμε σήμερα ότι το χαρτοφυλάκιο των τουρκικών παραγγελιών για ρωσικούς εξοπλισμούς εκτιμάται σε 1 δισεκατομμύριο δολάριο».

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube