Weather Icon

Ρώσος καθηγητής: «Έλληνες, είστε οι κληρονόμοι μιας μεγάλης κουλτούρας και αυτοκρατορίας»

Ρώσος καθηγητής: «Έλληνες, είστε οι κληρονόμοι μιας μεγάλης κουλτούρας και αυτοκρατορίας»

Να διατηρήσουν την ιστορική τους μνήμη ευχήθηκε ο Ρώσος βυζαντινός ιστορικός Σεργκέι Παύλοβιτς Καρπόφ στους Έλληνες Πόντιους του 21ου αιώνα, σε διαδικτυακή συζήτηση.

«Αγαπητοί Έλληνες, θυμηθείτε ότι είστε οι κληρονόμοι μιας μεγάλης κουλτούρας και μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας! Αν τα κρατήσετε αυτά στην καρδιά σας, τότε θα είστε καλά!» επισήμανε, μεταξύ άλλων, σε διαδικτυακή συζήτηση ο Σεργκέι Παύλοβιτς Καρπόφ, ο Ρώσος βυζαντινός ιστορικός, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, προϊστάμενος του Τμήματος Ιστορίας του Μεσαίωνα και Επιστημονικός Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιστορίας του Βυζαντίου και της Μαύρης Θάλασσας.

Μεταξύ άλλων, ερευνά σήμερα την ιστορία της Τάνα (σ.σ. η σύγχρονη πόλη Αζόφ), τον δεύτερο σημαντικότερο θύλακα του ελληνισμού στην περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας.

Παράλληλα μίλησε για την επιλογή του να αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη της ιστορίας του Βυζαντίου και της αυτοκρατορίας των Τραπεζούντας σχετικά με τον ρόλο της αυτοκρατορίας των Τραπεζούντων στη μοίρα του Ελληνισμού στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στον ελληνικό κόσμο συνολικά.

Ο καθηγητής είναι πολύγλωσσος.

Ειδικότερα, μιλά 12 ξένες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ελληνικά, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Τουρκικά, Ισπανικά, Καταλανικά, Σέρβικα, Βουλγαρικά, ενώ είναι συγγραφέας μοναδικών μελετών, βιβλίων, μονογραφιών.

sputnik.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube