Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 10 Ιουνίου 2020

Ρώσος αξιωματούχος: Η Δύση οργανώνει «έγχρωμες επαναστάσεις» με στόχο πραξικόπημα στη Ρωσία

Ρώσος αξιωματούχος: Η Δύση οργανώνει «έγχρωμες επαναστάσεις» με στόχο πραξικόπημα στη Ρωσία
Την άποψη ότι η Δύση οργανώνει «έγχρωμες επαναστάσεις» σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες με στόχο ένα πραξικόπημα στη Ρωσία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Μια «έγχρωμη επανάσταση» στη Ρωσία είναι ο στρατηγικός στόχος της Δύσης η οποία ασχολείται με την «εξαγωγή επαναστάσεων» σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Argumenty i Fakty», ο Πατρούσεφ μίλησε για μεθόδους που χρησιμοποιεί η Δύση για την αποσταθεροποίηση της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης στη Ρωσία.

«Οι προσπάθειες της Δύσης να “εξαγάγουν επαναστάσεις” σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ ακολουθούν τον στόχο της διαρκούς διάλυσης μεμονωμένων δεσμών στον τομέα της ρωσικής επιρροής με τον στρατηγικό στόχο της οργάνωσης ενός “έγχρωμου πραξικοπήματος” στην ίδια τη Ρωσία» είπε.

Ο ίδιος έδειξε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ως έναν από τους συντονιστές των καταστροφικών δραστηριοτήτων που διεξάγει η Δύση σε σχέση με τη Ρωσία.

«Οι συντονιστές καταστροφικών δραστηριοτήτων στη Ρωσία είναι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, το Αμερικανικό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, οι κορυφαίοι ΜΚΟ των ΗΠΑ – το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων, το Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο, η Εθνική Επιχορήγηση για τη Δημοκρατία, το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ρωσίας, το Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας (Ίδρυμα Σόρος) και πολλές άλλες» δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι «ένας αριθμός μη κυβερνητικών και διεθνών οργανισμών που εδρεύουν κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στη Ρωσία από τους Αμερικανούς και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΜΚΟ που συμμετείχαν σε πολιτικές δραστηριότητες στη Ρωσία είχαν λάβει επίσημα από δυτικούς χορηγούς περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια ρούβλια (58,3 εκατομμύρια δολάρια) το 2015-2019 ή και ακόμη περισσότερα μέσω αφανών τρόπων.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube