Weather Icon
Λιβύη , Ρωσία 23 Ιουνίου 2020

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανακρίβειες τα περί παρουσίας στη Λιβύη Ρώσων μισθοφόρων

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανακρίβειες τα περί παρουσίας στη Λιβύη Ρώσων μισθοφόρων

Οι φήμες περί παρουσίας στη Λιβύη «Ρώσων μισθοφόρων» βασίζονται σε ανακριβείς πληροφορίες, με πολλά από τα στοιχεία να είναι διαστρεβλωμένα και η Μόσχα έχει πληροφορίες που τεκμαίρουν πως στη Λιβύη βρίσκεται ξένο στρατιωτικό προσωπικό από άλλες χώρες, δήλωσε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Ria Novosti o επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών Οργανισμών του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Πιότρ Ιλίτσεφ.

Σε έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε στην δημοσιότητα τον Μάιο, αναφέρεται ότι η ρωσική ιδιωτική στρατιωτική οργάνωση Wagner έχει αναπτύξει στη Λιβύη 1.200 μισθοφόρους.

Αναφερόμενος στην έκθεση αυτή, ο Πιότρ Ιλίτσεφ δήλωσε ότι τα στοιχεία είναι παραποιημένα, όπως και ότι η ομάδα των εμπειρογνωμόνων που έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση αυτή επιδίωκε να διαστρεβλώσει την πολιτική της Μόσχας στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, Reuters, Ria novosti, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube