Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 29 Ιουνίου 2020

Ρωσικό μαχητικό τζετ απομάκρυνε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Ρωσικό μαχητικό τζετ απομάκρυνε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

© AP Photo / Master Sgt. Charles Larkin Sr

Αμερικανικό αεροσκάφος παρακολούθησης πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, εντοπίστηκε και συνοδεύτηκε μακριά από την περιοχή από ρωσικό μαχητικό τζετ.

Στον εντοπισμό αμερικανικού αεροσκάφους παρακολούθησης πάνω από διεθνή ύδατα στον Εύξεινο Πόντο προχώρησαν τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να απογειωθεί αμέσως ρωσικό στρατιωτικό αεροπλάνο, προκειμένου να το συνοδέψει μακριά από την περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

«Στις 26 Ιουνίου 2020, δυνάμεις της αεράμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που βρίσκονταν σε υπηρεσία, εντόπισαν ενέργειες αεροσκάφους παρακολούθησης της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τα διεθνή ύδατα του Ευξείνου Πόντου, το οποίο συνοδεύτηκε μακριά από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το αμερικανικό αεροπλάνο βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση από τα ρωσικά ραντάρ, σε μεγάλη απόσταση από τα σύνορα με τη Ρωσία, συμπλήρωσε το υπουργείο.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube