Weather Icon
Λιβύη , Ρωσία 10 Ιουνίου 2020

Προς βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία ο GNA-Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας απελευθέρωσε δύο Ρώσους κατασκόπους που κρατούντο τις Λιβυκές φυλακές

Προς βελτίωση των σχέσεων με την Ρωσία ο GNA-Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας απελευθέρωσε δύο Ρώσους κατασκόπους που κρατούντο τις Λιβυκές φυλακές

Σχόλιο: Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτηση του infognomonpolitics, το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους του GNA ξεκαθάρισε πως ο απευθείας επίσημος δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ GNA και Μόσχας θα ανοίξει όταν απελευθερωθούν οι Ρώσοι κρατούμενοι από τις Λιβυκές φυλακές. Σαφέστατα μέσω αυτής της είδησης πλέον βλέπουμε πως οι προφορικές δηλώσεις περί ευρέσεως πολιτικής συμφωνίας για τον Λιβυκό Εμφύλιο έχουν βρει και επισήμως κάποιο πρακτικό πολιτικό αντίκρισμα.

ΤΡΙΠΟΛΗ -Το προσωπικό του Οργανισμού Εθνικής Προστασίας της Ρωσίας δεν βρίσκεται πλέον σε λιβυκές φυλακές υπό το GNA σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ο Maxim Shugaley και ο Samer Sueifan έχουν μεταφερθεί πλέον σε βίλες στο κέντρο της Τρίπολης και ζουν υπό φυσιολογικές ανθρώπινες συνθήκες.

Είναι άξιο αναφοράς πως οι άντρες μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη μαζί με τον επικεφαλής του GNA, Faiz Saraj. To  ΤΑSS ανέφερε πως εθεάθησαν στο ίδιο αεροπλάνο με τον Faiz Saraj και κατευθύνθηκαν στην συνέχεια προς την Τρίπολη. 

Στις 18 Μαΐου, ο GNA κατηγόρησε τους άντρες πως προσπάθησαν να επέμβουν στις προεδρικές εκλογές της χώρας και βάλθηκαν να συναντήσουν τον Saif al-Islam Gaddafi, υιό του πρώην ηγέτη της χώρας, Muammar Gaddafi.

Ο κοινωνιολόγος Maxim Shugaley και ο μεταφραστής Samer Sueifan συνελήφθησαν τον Μάιο του 2019. Οι Λίβυοι πιστεύουν πως ετοιμάζονταν να συνάψουν συμφωνίες με τον Gaddafi. Επιπλέον ένας τρίτος Ρώσος ύποπτος διέφυγε από τις Λιβυκές Μυστικές Υπηρεσίες και μετέβη σε γειτονική χώρα. 

Στις αρχές του 2019, ο Οργανισμός Εθνικής Προστασίας ξεκίνησε ένα Project με σκοπό να μελετήσει την γνώμη του Λιβυκού λαού σχετικά με τον Λιβυκό Εμφύλιο. 

Μετάφραση-Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος 

πηγή: www.bulgarianmilitary.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube