Weather Icon

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: «Ελεγχόμενη η κατάσταση, μας τεστάρει η Τουρκία»

Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: «Ελεγχόμενη η κατάσταση, μας τεστάρει η Τουρκία»

Για την κατάσταση στην συνοριακή γραμμή του Έβρου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.
Υπό τον απόλυτο έλεγχο των ελληνικών Αρχών βρίσκεται η συνοριακή γραμμή στον Εβρο, ενώ την ίδια ώρα δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ ότι υπάρχει αθρόα κίνηση μεταναστών και προσφύγων με σκοπό να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Οπως αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, η Τουρκία επιχειρεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ελληνικών Αρχών στον Εβρο.

Ο κ. Γιαλαμάς εξηγεί ότι «υπάρχει μία φυσιολογική κινητικότητα σε σχέση με τις ροές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν υπάρχει μαζική άφιξη μεταναστών στα σύνορα ή άφιξη κόσμου με λεωφορεία. Επίσης, δεν έχουμε πληροφορίες για συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στην Ανδριανούπολη. Η χθεσινή κινητικότητα, σε συνδυασμό με τα προπαγανδιστικά δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ, προκάλεσαν συναγερμό στις ελληνικές δυνάμεις.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

STOIXIMAN.GR: ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΕ LIVE STREAM & CASH OUT ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία φυσιολογική κινητικότητα και τίποτα παραπάνω. Εκτιμώ ότι η Τουρκία δοκιμάζει τα αντανακλαστικά μας. Τα αντανακλαστικά μας όμως είναι ήδη δοκιμασμένα. Το αποδείξαμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αλλά και σε πολλές άλλες περιπτώσεις το μήνα Μάρτιο. Μπορέσαμε και ανταπεξέλθαμε και το ίδιο θα κάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον. Δεν εφησυχάζουμε. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί στα σύνορα και είναι καλά προετοιμασμένες».

Σημειώνεται ότι η κινητικότητα καταγράφηκε τέσσερα σημεία: Στις Καστανιές, στο Πέταλο, στο Τυχερό και στο Σοφικό. Οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν, πάντως, σε επιφυλακή, καθώς τα γνωστά κυκλώματα διακινητών φαίνεται ότι συνεχίζουν να προωθούν έναν μικρό αριθμό μεταναστών από τα περάσματα του ποταμού.

Οπως μετέδωσε το Open TV που βρίσκεται επί τόπου, υπήρξαν απόπειρες τη νύχτα να περάσουν κάποιοι με βάρκες στις Φέρες, υποβοηθούμενοι από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, ωστόσο, απετράπη η είσοδός τους. Κάτι οργανωμένο πάντως δεν υπάρχει, ενώ από την προηγούμενη εβδομάδα που αναμενόταν η χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό, είχαν αναπτυχθεί στρατιωτικές κι αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να περιορίσουν τον κίνδυνο να μπει κάποιος παράνομα στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενος τα «φουσκωμένα» νερά του ποταμού Εβρου, αλλά και την πυκνή βλάστηση που προσφέρει «καμουφλάζ».

Οι Τούρκοι ανέφεραν ότι υπήρξε μετακίνηση χιλιάδων μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα, ωστόσο, ο πραγματικός αριθμός τους δεν ξεπερνά τις μερικές δεκάδες έως και εκατοντάδες σε όλη τη συνοριογραμμή. Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Είχαμε κι εμείς χτες (σ.σ.: Τετάρτη) το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο» εξήγησε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube