Weather Icon

Πρέπει να κατεβάσουμε τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Πρέπει να κατεβάσουμε τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

O Gordon Klein είναι καθηγητής management στο φημισμένο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το UCLA, από το 1981.

Στις 2 Ιουνίου του 2020 λαμβάνει ένα μέιλ από φοιτητές που του ζητείται να αναβάλει τις εξετάσεις του μαθήματος του για τους Αφροαμερικανούς φοιτητές του.

Απαντά αρνούμενος ως εξής:

«Σας ευχαριστώ για το μέιλ σας. Αλλά ξέρετε ποιοι συμφοιτητές σας είναι έγχρωμοι; Πως θα μπορούσα να τους ξεχωρίσω εφόσον τα μαθήματα είναι διαδικτυακά; Και αν υπάρχουν κάποιοι που είναι μισοί μισοί; Δηλαδή μισοί μαύροι – μισοί Ασιάτες; Τι θα λέγατε να κάνω με αυτούς. Μισές ή ολόκληρες εξετάσεις; Και αν υπάρχουν φοιτητές από τη Μινεάπολη; Πιστεύω πως ακόμα και λευκοί φοιτητές από την Μινεάπολη θα είναι συντετριμμένοι». Και τελειώνει το μέιλ του. «Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχε πει πως κανείς δεν πρέπει να κρίνεται με βάση το χρώμα του δέρματος του. Θεωρείτε πως θα το ενέκρινε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αυτό;».

Να μην τα πολυλογούμε ο καθηγητής Gordon Klein βρίσκεται σε διαθεσιμότητα και 20 χιλιάδες υπογραφές έχουν μαζευτεί υποστηρίζοντας την απόλυση του.

Στις 24 Ιουνίου το Πανεπιστήμιο θα αποφασίσει την τύχη του.

Την τραγική και απάνθρωπη δολοφονία του George Floyd ακολούθησε ένα κύμα διαμαρτυριών. Όμως μαζί με τις  διαμαρτυρίες και με την αγωνία του κόσμου να τερματίσει για πάντα ο ρατσισμός, ένα κύμα υπερβολικής αντίδρασης ήρθε να σαρώσει, ακόμα και να κλέψει την επικαιρότητα από τις εύλογες και λογικές αντιδράσεις.

Στην Μινεάπολη ο νεότατος και δημοκρατικός δήμαρχος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους διαδηλωτές γιατί δεν συμφώνησε στο αίτημα τους για μείωση της χρηματοδότησης της αστυνομίας.

Για τη συνέχεια AthensVoice 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube