Weather Icon

Πραγματική βόμβα! Ο Μπόλτον κατηγορεί τον πρέσβη Τζέφρευ ότι είναι “εργαλείο” της Τουρκίας εις βάρος των Κούρδων

Πραγματική βόμβα! Ο Μπόλτον κατηγορεί τον πρέσβη Τζέφρευ ότι είναι “εργαλείο” της Τουρκίας εις βάρος των Κούρδων

Ο Τζόν Μπόλτον, τρίτος κατά σειράν Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, στο βιβλίο του καταφέρεται ανοικτά και μάλιστα με πολύ βαριές κατηγορίες εναντίον του Ειδικού Απεσταλμένου του Αμερικανού Προέδρου για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρεϊ (φώτο).

Ο Μπόλτον αναφέρει για τον Τζέφρεϊ, ο οποίος, σημειώνεται και υπογραμμίζεται, διετέλεσε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, ότι παραβιάζοντας τις εντολές που έλαβε από τους προϊσταμένους του, εργάστηκε μαζί με τους Τούρκους, για να τους παραχωρήσει εδάφη στη ΒΑ Συρία, τα οποία κατοικούνται και είναι υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Στη συνέχεια ο Μπόλτον κατηγορεί τον Τζέφρεϊ ότι στην ουσία έχει στρατολογηθεί από την Τουρκία και λειτουργεί ως “εργαλείο” του τουρκικού κράτους. Επίσης, τον κατηγορεί ότι έχει χάσει την υπηρεσιακή του συνείδηση, ενώ δανείζεται δήλωση του ΥΠΕΞ, Πομπέο, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει εχθρό των Κούρδων.

Και δεν αρκείται στις κατηγορίες, αλλά προχωρεί στην παράθεση αποδείξεων.

”Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και εγώ, καταλήξαμε σε μια απόφαση, την οποία συνοψίσαμε σε μια σελίδα χαρτί, για να μην υπάρχει καμία περίπτωση παρανόησης”.

Ο Μπόλτον γράφει ότι στη συνέχεια ο Τζέφρεϊ κινήθηκε αντίθετα στις κατευθύνσεις που είχαμε αποφασίσε και είχαν καταγραφεί στο συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο. Ο Τζέφρεϊ έδωσε χάρτη στους Τούρκους, με τους οποίους τους παραχωρούσε εδάφη και την άδεια να εισβάλει σ’ αυτά, στην ΒΑ Συρία, ενώ εμείς είχαμε αποφασίσει άλλα.

Μέχρι στιγμής ο Πρέσβης Τζέφρεϊ δεν έχει απαντήσει στις κατηγορίες του Μπόλτον. Πάντως αναμένεται η αντίδρασή του σ’ αυτές τις βαριές κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι η άδεια που φέρεται να έδωσε ο Τζέφρεϊ στους Τούρκους να εισβάλουν και να καταλάβουν κουρδικά εδάφη στη ΒΑ Συρία, αφορά την επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”, με την οποία η Τουρκία κατέλαβε τη ζώνη μεταξύ των πόλεων Γκίρε Σπι – Σερεκάνιγιε, όπου διαπράττει εθνοκάθαρση, σύμφωνα με την Διεθνή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube