Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 15 Ιουνίου 2020

Πούτιν: Η Ρωσία ηγείται στην ανάπτυξη νέων όπλων

Πούτιν: Η Ρωσία ηγείται στην ανάπτυξη νέων όπλων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Μόσχα ηγείται σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέου οπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών όπλων.

Η Ρωσία ηγείται στον κόσμο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη νέων τύπων όπλων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν εκσυγχρονίζουμε απλώς την παραδοσιακή στρατιωτική μας δύναμη, αναπτύσσουμε νέα συστήματα. Και με αυτήν την έννοια, μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι είμαστε νούμερο ένα στον κόσμο σήμερα», δήλωσε ο κ. Πούτιν, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 1 την Κυριακή.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι άλλες χώρες ενδέχεται να αναπτύξουν σύντομα υπερηχητικά όπλα.

«Το λέω πάντα αυτό και τώρα μπορώ να επαναλάβω ότι οι κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου θα έχουν σίγουρα τα ίδια όπλα με τη Ρωσία, εννοώ υπερηχητικά όπλα. Αλλά μέχρι στιγμής, από το 2018, κανείς δεν έχει κανένα τέτοιο όπλο» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πάντως, πρόσθεσε ότι η Ρωσία πιθανότατα θα είναι σε θέση να αμυνθεί από υπερηχητικά όπλα όταν άλλες χώρες θα τα αναπτύξουν.

«Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε ευχάριστα τους εταίρους μας με το γεγονός ότι, όταν θα διαθέτουν αυτά τα όπλα, με υψηλές πιθανότητες, θα έχουμε έναν τρόπο αντιμετώπισης αυτών των όπλων» εξήγησε, προσθέτοντας ότι, μέχρι τώρα, καμία χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να καταρρίψει υπερηχητικούς πυραύλους.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε εξάλλου ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά προσέγγιση ισότιμες σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη πυρηνικού αμυντικού συγκροτήματος, ωστόσο πρόσθεσε ότι η Μόσχα ηγείται σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες.

Είπε επίσης ότι οι χώρες που πίστευαν ότι κέρδισαν τον Ψυχρό Πόλεμο, προσπάθησαν να «αναδιαμορφώσουν τον κόσμο» προς όφελός τους.

Πηγή: sputnik.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube