Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , Κύπρος 27 Ιουνίου 2020

Πώς πέταξαν πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ Μπορέλ, ΥΠΑΜ και Αρχηγός Ε.Φ. (εικόνες & βίντεο)

Πώς πέταξαν πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ Μπορέλ, ΥΠΑΜ και Αρχηγός Ε.Φ. (εικόνες & βίντεο)
Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η πτήση ελικοπτέρου της κυπριακής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από την ΑΟΖ της Δημοκρατίας και κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ», με επιβάτες τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Ζοσέπ Μπορέλ, τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.
Φωτογραφίες που δημοσιοποίησε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, δείχνουν συνάντηση που είχαν οι τρεις άνδρες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, καθώς και πλάνα από το εσωτερικό του ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε ανάρτησή του, ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η Κύπρος έχει ρόλο-κλειδί στη γεωπολιτική στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ζοσέπ Μπορέλ είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που παρακολούθησε ιδίοις όμμασι τις τουρκικές παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, κάτι το οποίο συζήτησε και κατ’ ιδίαν με τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη. Μετά την επίσκεψή του στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο κ. Μπορέλ θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Πηγή: Philenews / ΓΤΠ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube