REAL TIME |

Weather Icon

Οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είναι δύο χρόνια μπροστά. Πολύ καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό PISA

Οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είναι δύο χρόνια μπροστά. Πολύ καλές επιδόσεις στον διαγωνισμό PISA

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων, στα τρία βασικά πεδία (γλωσσικές, μαθηματικές και επιστημονικές δεξιότητες), ο μέσος όρος του γενικού πληθυσμού των Ελλήνων μαθητών και των μαθητών δημοσίων σχολείων είναι χαμηλότερος από τους αντίστοιχους μέσους όρους του ΟΟΣΑ. 

Ωστόσο, οι μαθητές των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων είχαν σε όλα υψηλότερες βαθμολογίες από το μέσο όρο όλων των ιδιωτικών σχολείων. Μάλιστα, οι διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού.
Μια διαφορά 30 μονάδων, συμπληρώνουν, αντιστοιχεί σε ένα εκπαιδευτικό έτος περίπου, ενώ σε όλα τα αντικείμενα, η διαφορά ιδιωτικών-δημοσίων σχολείων στη χώρα μας είναι πάνω από 60 μονάδες, δηλαδή πάνω από δύο εκπαιδευτικά έτη.

Oι διαφορές στις επιδόσεις των μαθητών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες-μέλη του οργανισμού (1η θέση στις διαφορές στις γλωσσικές δεξιότητες, 3η μετά από Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο στις  μαθηματικές δεξιότητες και 2η μετά τη Νέα Ζηλανδία στις Επιστήμες).
pisa

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube