Weather Icon

Παρέμβαση Γερουσιαστών στον Τραμπ: Στήριξε την Ελλάδα, διώξε τον τουρκόφιλο της Λιβυής!

Παρέμβαση Γερουσιαστών στον Τραμπ: Στήριξε την Ελλάδα, διώξε τον τουρκόφιλο της Λιβυής!

Και όμως, υπάρχουν άγρυπνοι φυλακές του ελληνισμού!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbreak.gr τις τελευταίες ώρες εξελίσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες πρωτοβουλία γερουσιαστών, οι οποίοι θα εισηγηθούν στον πρόεδρο Τραμπ άμεσες δράσεις για την Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, θα απαιτήσουν από τον αμερικανό πρόεδρο να άρει άμεσα την υποστήριξη του στον πρόεδρο της Λιβύης Σάρατζ, προσκομίζοντας του αδιάσειστα στοιχεία για τον βρώμικο ρόλο του. Αυτή η εξέλιξη είναι υψίστης σημασίας για την Ελλάδα. Η ανατροπή του ψευδοπροέδρου της Λιβύης, επιφέρει την άμεση ακύρωση του επαίσχυντου μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης που αποτελεί εισβολή στην ελληνική επικράτεια.

Οι γερουσιαστές είναι απολύτως ενήμεροι και για την θέση της Ελλάδος όπως αυτή εκφράστηκε 19 Δεκεμβρίου 2019 στη σύνοδο κορυφής και έγινε αποδεκτή και από την Ευρωπαΐκή Ένωση. Μαζί με την πλήρη νομική τεκμηρίωση που αποδεικνύει τόσο το λόγο για τον οποίο η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης δεν παράγει νομικό τετελεσμένο, αλλά και για το επικίνδυνο προηγούμενο που δημιουργεί εάν και εφόσον γίνει αποδεκτή. Επικίνδυνο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες! Για το πως έγινε αυτή η ενημέρωση και η τεκμηρίωση, που μόνο ένας κορυφαίος έλληνας θα μπορούσε να κάνει, θα μιλήσουμε στο μέλλον.

Τα επιχειρήματα των γερουσιαστών κατά του Σαράτζ και της Τουρκίας

Οι Γερουσιαστές θα έχουν ένα πολύ ισχυρό όπλο προκειμένου να πείσουν τον πρόεδρο Τραμπ να άρει την υποστήριξη του στον Σαράτζ. Αποδεικτικά στοιχεία που συμπεριλαμβάνουν φωτογραφίες και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο τεκμηριώνει ότι ο πρόεδρος της Λιβύης υποστηρίζεται από τις οργανώσεις που δολοφόνησαν τον αμερικανό πρέσβη στην Βεγγάζη! Δηλαδή ο Σαράτζ υποστηρίζεται από τρομοκράτες που κατάφεραν μάλιστα το πιο εμβληματικό χτύπημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την εντεκάτη Σεπτεμβρίου!

Η δολοφονία του Christopher Stevens, που συγκλόνισε την Αμερική

Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Βεγγάζη, Κρίστοφερ Στίβενς, δολοφονείται βάναυσα από ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία, μετά από πολιορκία ωρών. Η υπόθεση μάλιστα έγινε και ταινία που συγκλόνισε την Αμερική. Ήταν όμως και ένα από τα βασικά προεκλογικά επιχειρήματα του προέδρου Τραμπ, απέναντι στην Χίλαρι Κλίντον, την οποία κατηγόρησε ευθέως ως υπεύθυνη για την δολοφονία του αμερικανού πρέσβη. Ο στρατάρχης Χαφτάρ τότε και ο εθνικός στρατός της Λιβύης, συγκρούστηκε λυσσαλέα με τους τρομοκράτες με αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά να τους έχει εκτοπίσει και να τους έχει υποχρεώσει να καταφύγουν στην Τρίπολη. Όπου έκτοτε στηρίζουν την κυβέρνηση που ελέγχεται από την Τουρκία.

Το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι γερουσιαστές συγκεντρώθηκε μεθοδικά με ελληνική βοήθεια, συγκεκριμένα από πρώην στέλεχος του υπουργείου εθνικής άμυνας, και πηγές εντός Λιβύης. Συμπεριλαμβάνει όμως και δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου της εποχής που τεκμηριώνουν ότι ο εθνικός στρατός της Λιβύης ήταν η μοναδική δύναμη που συγκρούστηκε με τους τρομοκράτες.

Για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε ονόματα, καθώς η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και σκοπός είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν πιο πολλών ρεπουμπλικανών γερουσιαστών. Άλλωστε είναι μία υπόθεση που μπορεί να ωφελήσει πολιτικά τον ίδιο τον Τραμπ, ενόψει εκλογών.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube