Weather Icon

Παππάς, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος ανάβουν “φωτιές” στον ΣΥΡΙΖΑ

Παππάς, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος ανάβουν “φωτιές” στον ΣΥΡΙΖΑ

Με την πλάτη στον τοίχο δείχνει να βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Πάνος Καμμένος, τρία σημαντικά πρόσωπα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που φαίνεται από τα όσα δημοσιεύονται, να έχουν παίξει εκείνη την περίοδο τον δικό τους ξεχωριστό ρόλο που είχε όμως ένα κοινό παρονομαστή τη δικαιοσύνη.

Ο εκνευρισμός είναι έκδηλος στην Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για “remake του βρώμικου ‘89” την ώρα που κορυφαία στελέχη του κόμματος του ζητούν εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που αποχώρησε άρον – άρον από την προανακριτική, αλληλοκατηγορείται με τον Πάνο Καμμένο, ενώ ο Νίκος Παππάς ανησυχεί μήπως κάνουν την εμφάνιση τους και άλλες κασέτες με “καυτούς” διαλόγους από τις συνομιλίες που είχε με τον Σάμπυ Μιωνή.

Η κυβέρνηση ζητά από την πρώτη στιγμή από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε για το περιεχόμενο των επαφών που είχε ο στενός του συνεργάτης και τότε υπουργός Επικρατείας με τον επιχειρηματία. Ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο τοποθετήσεις του, στο πολιτικό συμβούλιο αλλά στην Κεντρική Επιτροπή ανασυγκρότησης απέφυγε να απαντήσει.

Οι “σύντροφοί” του βάζουν στο “κάδρο” τον Τσίπρα

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βγάλει για τα καλά τα “συντροφικά μαχαιρώματα” στην επιφάνεια. Μάλιστα βάζουν στο “κάδρο” τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, όπως έπραξε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που υποστήριξε πως μπροστά στην σύγκρουση με τον Πάνο Καμμένο που ζητούσε να μπουν φυλακή οι δημοσιογράφοι ήταν μπροστά ο τότε πρωθυπουργός.

Παράλληλα τα όσα αποκαλύπτονται για τον Νίκο Παππά, αφήνουν έκθετο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι αναγκασμένος πλέον να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα όσα καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας για κορυφαία στελέχη την περίοδο που είχε αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Για “παρακράτος” που είχε στηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση κάνει λόγο η ΝΔ “Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας”.

Κόντρα Παπαγγελόπουλου – Καμμένου με θεατή τον Τσίπρα

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με τον Πάνο Καμμένο μετά τα όσα αποκάλυψε η εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Σύμφωνα με τον διάλογο που είχε ο πρώην αναπληρωτής δικαιοσύνης με την εφημερίδα, ο τότε κυβερνητικός εταίρος ζητούσε από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και μάλιστα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει στη δικαιοσύνη προκειμένου να “εξοντωθούν” στελέχη της εφημερίδας. Ο Πάνος Καμμένος, αφού κατηγόρησε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι του καλύπτει, φέρεται να ζήτησε να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλεία Ζαγοραίο. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μιλώντας στο Megaεπιβεβαίωσε την συνομιλία ωστόσο δεν θέλησε να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, απειλώντας τον πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του. “Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη” τονίζει μεταξύ άλλων σε γραπτή του ανακοίνωση.

Ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, έδωσε τη δική του απάντηση. “Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου ,ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης . Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο”.

Η δικαιοσύνη ανακαλεί έρευνα της ΕΥΠ

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς πήραν πίσω έρευνα της ΕΥΠ για την διαφθορά στην αστυνομία την οποία είχαν αναθέσει εδώ και ένα μήνα σε πταισματοδίκη. Δεν αποκλείεται η κίνηση αυτή να οφείλεται στα όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της “Καθημερινής” η έρευνα της ΕΥΠ ξεκίνησε το 2015 και ολοκληρώθηκε το 2017. Το υλικό από τη μυστική έρευνα διαβιβάστηκε από τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας Γιάννη Ρουμπάτη στην τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Εκείνη ανέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς τη διενέργεια προκαταρκτικής. Πρόκειται για ιδιώτες, εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς και επιχειρηματίες, που φέρονται να συνεργάζονταν προκειμένου να παρέχουν κάλυψη σε παράνομες δραστηριότητες.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube