Weather Icon

Ο ξάδερφος του Καντάφι προειδοποιεί τον Ερντογάν: ”Είμαστε ικανοί να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη”

Ο ξάδερφος του Καντάφι προειδοποιεί τον Ερντογάν: ”Είμαστε ικανοί να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη”

ΒΗΡΥΤΟΣ, ΛΙΒΑΝΟΣ – Ο πολιτικός αξιωματούχος του Λιβυκού Εθνικού Μετωπικού Αγώνα και ξάδελφος του πρώην Προέδρου της Λιβύης, Ahmed Gaddaf Al-Dam, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στο εσωτερικό της χώρας προήλθαν από τη Λιβύη.

Σε συνέντευξη στο Sky News Arabia, ο Καντάφ Αλ-Νταμ τόνισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν”.

“Η Αίγυπτος υπόκειται σε οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν οι εχθρικές προς αυτήν δυνάμεις παραβούν τις κόκκινες γραμμές. Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας βρίσκονται στη Ζουβάρα και το Τομπρού. Αν Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά αυτήν την χρονική περίοδο όπου διαθέτουμε αρκετούς συμμάχους στην Τουρκία”.

Ο Καντάφ Αλ-Νταμ θεώρησε ότι “η Τουρκία σύρθηκε σε παγίδα στη Λιβύη”, λέγοντας: “Οι ηλίθιες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, ο οποίος πίστευε ότι θα γινόταν  χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίας που έφτιαξε γύρω από το Κατάρ, συνεχίζει απτόητος χωρίς να  έχει συνειδητοποιήσει ότι εκτελούν ένα σχέδιο για να καταστρέψουν τον ισλαμικό κόσμο”.

Θεώρησε επίσης ότι η Άγκυρα “εφαρμόζει σχέδιο που έχει καταρτίσει η Δύση”, αναφέροντας: “Οι αδελφοί στην Τουρκία έχασαν τα μυαλά τους και παρασύρθηκαν για να αποστραγγιστούν οικονομικά, ηθικά και στρατιωτικά,  δημιουργώντας εσωτερικά  προβλήματα στην Λιβύη. Λυπάμαι την Τουρκία γιατί η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση, τη δύναμη και είμαστε ένας λαός που ανακάμπτει από τις δυσκολίες”.

“Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν. Θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στα ανατολικά, στα δυτικά και στα νότια. Δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν στα κελεύσματα των φυλών μας  και η μόνη νομιμότητα που θα υπάρχει στην Λιβύη θα είναι αυτή του λαού της “.

Πρόσθεσε: “Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να κυριαρχήσει στρατιωτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα, ή να αποκτήσει τον πλούτο της Λιβύης, αλλά η απερισκεψία και η ενθάρρυνση του Ερντογάν από τους γύρω του τον έκαναν να πιστέψει ότι θα βγει νικητής. Το πιθανότερο είναι να γλιστρήσει και να πέσει σε αυτήν την παγίδα”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.almasdarnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube