Weather Icon
Σκοπιανό 18 Ιουνίου 2020

Ο “θρίαμβος” των Πρεσπών – Ζάεφ: Όσο υπάρχουν Μακεδόνες, θα υπάρχει και η μακεδονική γλώσσα

Ο “θρίαμβος” των Πρεσπών – Ζάεφ: Όσο υπάρχουν Μακεδόνες, θα υπάρχει και η μακεδονική γλώσσα

© AFP 2020 / Robert Atanasovski

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, έκανε λόγο για μακεδονική γλώσσα και Μακεδόνες. Δείτε την ανάρτηση στο Facebook.

«Όσο υπάρχουν Μακεδόνες, θα υπάρχει και η μακεδονική γλώσσα. Όσο υπάρχει μακεδονική γλώσσα, θα υπάρχουν και Μακεδόνες».

Αυτό τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, σε ανάρτηση στο Facebook, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και υποψήφιος πρωθυπουργός -εν όψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 15 Ιουλίου– επεσήμανε τα εξής:

«Η μακεδονική γλώσσα είναι το παρελθόν μας, το παρόν μας και το μέλλον μας. Η μακεδονική γλώσσα είναι η γλώσσα μου, η γλώσσα που μεγάλωσα και μορφώθηκα, η γλώσσα με την οποία θα συνεχίσω να ζω. Είναι η γλώσσα των γονιών μου, η γλώσσα της μητέρας μου».

Και πρόσθεσε: «Είναι ευθύνη και ιερό καθήκον να διατηρήσουμε την ταυτότητά μας. Οι Μακεδόνες και η μακεδονική γλώσσα βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο των παγκόσμιων εθνών και γλωσσών. Κανείς δεν έχει διλήμματα πια, κανείς δεν το αμφισβητεί».

 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στις Πρέσπες, παρουσία των -τότε- πρωθυπουργών Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα, καθώς και των -τότε- υπουργών Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ και Νίκο Κοτζιά.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube