Weather Icon

Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ, τα ρωσικά αεροσκάφη στη Λιβύη και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας

Ο πρέσβης των ΗΠΑ κ. Πάιατ, τα ρωσικά αεροσκάφη στη Λιβύη και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ θα πρέπει να γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πλήττεται βάναυσα από την τουρκική επιθετικότητα και την παράνομη στρατιωτική της παρουσία στη Λιβύη.

Αντί λοιπόν να σχολιάσει αυτό, δηλαδή την παράνομη παρουσία των αμερικανικής κατασκευής F-16 και των αμερικανικής κατασκευής φρεγατών στη Λιβύη και την εμπλοκή τους στον πόλεμο κατά παράβαση της σχετικής απόφασης του ΟΗΕ,  σχολίασε από την Ελλάδα την παρουσία ρωσικών αεροσκαφών στην περιοχή.

Μάλλον του διέφυγε του κ. Πάιατ ότι η τουρκική στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη και μάλιστα με αμερικανικά όπλα, επιβουλεύεται την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, ενώ τα ρωσικά αεροσκάφη, ανεξάρτητα με τους σχεδιασμούς της Μόσχας, υποστηρίζουν τα ελληνικά συμφέροντα.

Πάντως, για να τα λέμε όλα, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι 0 κ. Πάιατ πριν λίγες ημέρες έκανε ομολογουμένως εξαιρετικά θετική για τα εθνικά μας συμφέροντα δήλωση για το δικαίωμα των νησιών σε ΑΟΖ κια υφαλοκρηπίδα, την έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, επαναλαμβάνουμε, με βάση τα συμφέροντα της Μόσχας και όχι της Αθήνας.

Ακολουθεί η απάντηση της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, στο σχετικό σχόλιο του κ. Πάιατ!  

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube