Weather Icon

Ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει ταινία για τον «Καποδίστρια»

Ο Γιάννης Σμαραγδής ετοιμάζει ταινία για τον «Καποδίστρια»
Ο Καποδίστριας είναι το θέμα της νέας ταινίας που ετοιμάζει ο Γιάννης Σμαραγδής. Ο Έλληνας σκηνοθέτης συνεχίζει την άτυπη σειρά ταινιών του για προσωπικότητες από την ιστορία του τόπου, μετά τον Παπαδιαμάντη, τον Καβάφη, τον El Greco, τον ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη και τον Καζαντζάκη, με το κινηματογραφικό πορτραίτο του θεμελιωτή του σύγχρονου ελληνικού κράτους, του πρώτου Κυβερνήτη του Ιωάννη Καποδίστρια.
Όπως λέει ο ίδιος, θα είναι «μια ταινία συμφιλιωτική και αισιόδοξη που θα ορά ευεργετικά προς το μέλλον».
Ο σκηνοθέτης επισκέφτηκε τους χώρους όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα στην Ελλάδα: Το Ναύπλιο, την Κέρκυρα –γενέθλιο τόπο του κυβερνήτη-, την Αίγινα, την Ύδρα και τη Μάνη.
Συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει ο κάθε δήμος στα γυρίσματα της ταινίας – ιδιαίτερα στην πόλη του Ναυπλίου, όπου διαδραματίζεται σημαντικό μέρος της ταινίας.
«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην αναζήτηση των κεφαλαίων για την ολοκλήρωση του προϋπολογισμού της ταινίας. Ο εγκλεισμός λόγω του κορωνοϊού, όπως παντού, μας πήγε πίσω, όμως πιστεύω ότι θα αρχίσουμε τα γυρίσματα περί τα τέλη του φθινοπώρου από την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν τα γυρίσματα στη Ρωσία και την Ελβετία, ώστε στο τέλος του ’21 να είναι έτοιμη η ταινία.
Υπολογίζουμε να γίνουν τρεις πρεμιέρες συγχρόνως: στην Ελλάδα, στη Μόσχα και στη Γενεύη της Ελβετίας», δήλωσε ο Γιάννης Σμαραγδής.
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube