Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 6 Ιουνίου 2020

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός ετοιμάζει μεγάλου βεληνεκούς αντεπίθεση έναντι του GNA

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός ετοιμάζει μεγάλου βεληνεκούς αντεπίθεση έναντι του GNA

BEIRUT, LEBANON -Ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, υποστράτηγος Ahmed Al-Mismari, ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του Εθνικού Στρατού της Λιβύης LNA εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά των δυνάμεων της Τουρκικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας GNA στην περιοχή Al-Hishah ανατολικά της πόλης Misrata.

Ο Al-Mismari ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι ”οι ένοπλες δυνάμεις μας εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην περιοχή της Al-Hishah, ανατολικά της Misrata, μετά από μία σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε εχθρικές θέσεις”, τονίζοντας ότι ”οι μαχητές μας εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρή αεροπορική κάλυψη και έντονη στήριξη για τις χερσαίες δυνάμεις μέχρι αυτήν την ώρα”. 

Σε ένα σχετικό πλαίσιο, η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανακοίνωσε πως ο Λιβυκός Στρατός απέκρουσε την προσπάθεια του GNA να συλλάβει την περιοχή της Σίρτης.

Το Τμήμα Στρατιωτικών Πληροφοριών επιβεβαίωσε σε συνέντευξη τύπου στην επίσημη σελίδα της στo Facebook ότι ”οι Αραβικές Ένοπλες Δυνάμεις της Λιβύης εμποδίζουν στρατιωτικές ορδές που επιτίθενται στην πόλη της Σίρτης”. 

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτοφυλακές της Επιχείρησης ”Οργή Ηφαιστείου”, η οποία συνδέεται με τον GNA, ανέφερε πως οι δυνάμεις  τους έχουν ήδη συλλάβει πολλές περιοχές της Σίρτης. 

”Ο ηρωικές δυνάμεις μας έχουν προωθηθεί από τις περιοχές Jarif, Al-Saheli, και  Sa’ba, προς το κέντρο της Σίρτης”, ανέφερε.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: geopolitics.news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube