Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ , Κίνα , Ρωσία 20 Ιουνίου 2020

Ο έλεγχος των στρατιωτικών εξοπλισμών σε διαπραγματεύσεις Ρωσίας, ΗΠΑ και Κίνας

Ο έλεγχος των στρατιωτικών εξοπλισμών σε διαπραγματεύσεις Ρωσίας, ΗΠΑ και Κίνας
Διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Ιουνίου μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, με την Κίνα να έχει προσκληθεί.

Διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων και των στρατιωτικών εξοπλισμών με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, θα έχει ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος για τον Έλεγχο των Όπλων των ΗΠΑ, πρέσβης Μάρσαλ Μπίλινγκσλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, στις διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν στις 22 και στις 23 Ιουνίου, έχει προσκληθεί και η Κίνα.

«Ο Ειδικός Πρέσβης του Ελέγχου Όπλων, Μάρσαλ Μπίλινγκσλα θα ταξιδέψει στην Αυστρία στις 22 έως τις 23 Ιουνίου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ,  σχετικά με αμοιβαία συμφωνηθέντα θέματα, τα οποία αφορούν στο μέλλον του ελέγχου των όπλων. Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας έχει παραλάβει ανοιχτή πρόσκληση για να συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις και έχει καταστήσει σαφές, πως είναι απαραίτητη ανάγκη και οι τρεις χώρες να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων με καλή πίστη», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε αργά την Παρασκευή.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube