Weather Icon

Το «Cirkin» που μεταφέρει όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη «έδεσε» στη Μισράτα

Το «Cirkin» που μεταφέρει όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη «έδεσε» στη Μισράτα

Το οχηματαγωγό πλοίο «Cirkin», που φέρεται να μεταφέρει όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη, έδεσε στο λιμάνι της Μισράτα στη Λιβύη, το οποίο ελέγχεται από την ισλαμιστική κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ αλ Σαράτζ.
.
Εχθές, Τετάρτη πρωί, η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», που περιπολεί ανοιχτά της Λιβύης στα πλαίσια της ναυτικής επιχείρισης «Ειρήνη», με στόχο την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στην εμπόλεμη χώρα, αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει νηοψία στο «Cirkin», η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ύστερα από παρέμβαση μίας εκ των τριών τουρκικών φρεγατών που το συνόδευαν, δηλώνοντας ότι το πλοίο βρίσκεται «υπό τον έλεγχο της Τουρκικής Δημοκρατίας».
.
Η πόλη λιμάνι της Μισράρα είναι ένα από τα οχυρά του ισλαμιστικού καθεστώτος του Τουρκολίβυου επικεφαλής της ισλαμικής κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ αλ Σαράτζ.
.
Η Μισράτα έχει πληθυσμό 400.000 ανθρώπων εκ των οποίων οι 270.000 είναι «Τουρκολίβυοι», δηλαδή Λίβυοι οθωμανικής καταγωγής, με τους περισσότερους από αυτή την κοινότητα να έχουν τουρκική συνείδηση.
.
Η Τουρκία προωθεί την εκ νέου κατάκτηση της Λιβύης, την «τουρκοποίησή» της, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει διακηρύξει ότι η ανάμιξή του στη Λιβύη γίνεται για να «προστατέψει» την «τουρκική μειονότητα» της χώρας, που υπολογίζεται ότι αριθμεί συνολικά περίπου 1 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή περίπου το 1/6 του συνολικού πληθυσμού της βορειοαφρικανικής χώρας.
.
Εάν ο Ερντογάν δεν καταφέρει να κατακτήσει ολόκληρη τη Λιβύη έχει εναλλακτικό σενάριο την ίδρυση ενός τρίτου τουρκικού ψευδοκράτους στη βορειοδυτική Λιβύη, με το πρώτο ψευδοκράτος να έχει εγκαθιδρυθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου και το δεύτερο τα τελευταία δύο χρόνια στα κατεχόμενα της βόρειας Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα…


tribune

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube