Weather Icon

Νέος «παίχτης» στη Λιβύη: Η Συρία στέκεται στο πλευρό της Αιγύπτου

Νέος «παίχτης» στη Λιβύη: Η Συρία στέκεται στο πλευρό της Αιγύπτου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, δήλωσε την Τρίτη ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να στηρίξει την Αίγυπτο στη Λιβύη, στέλνοντας βοήθεια στο πλευρό του Χάφταρ.
.
Ο Σύρος διπλωμάτης ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό σήμερα, ότι η χώρα του υποστηρίζει το LNA στην ανατολική Λιβύη και θα κάνει τα πάντα για να προασπίσει την ενότητα και την κυριαρχία των λιβυκών εδαφών.
.
Η Δαμασκός «στέκεται με τους Άραβες αδελφούς μας στην Αίγυπτο… και αν θέλουν οποιαδήποτε συριακή υποστήριξη, είμαστε έτοιμοι για αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.
.
Παράλληλα, ο Muallem επέκρινε τις επιθέσεις της Τουρκίας στο Ιράκ, κατηγορώντας τους ότι «εξυπηρετούν τις οθωμανικές φιλοδοξίες τους».
.
«Η Τουρκία εισβάλλει στο βόρειο Ιράκ, μεταφέρει μισθοφόρους στη Λιβύη, καταλαμβάνει εδάφη στη Συρία, πρέπει κάποιος να βάλει ένα στοπ στις οθωμανικές τους φιλοδοξίες», πρόσθεσε ο Muallem.
.
Η Άγκυρα και η Δαμασκός διαφωνούν επί του παρόντος σε πολλά θέματα και οι δύο κυβερνήσεις συνεχίζουν να υπονομεύουν η μία την άλλη στη Συρία και σε άλλες περιφερειακές χώρες.
.
Η Τουρκία διέκοψε τους διπλωματικούς δεσμούς με τη Συρία το 2012 και οι δύο κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμη συμφιλιωθεί, παρά τις προσπάθειες της Ρωσίας να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ τους.
.
Πηγή: AMN
OnAlert

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube