Weather Icon

Μήνυμα Βέμπερ (ΕΛΚ) προς Τουρκία: Ο εκβιασμός δεν είναι ανεκτός – Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο

Μήνυμα Βέμπερ (ΕΛΚ) προς Τουρκία: Ο εκβιασμός δεν είναι ανεκτός – Στηρίζουμε Ελλάδα και Κύπρο
Ξεκάθαρο μήνυμα του Manfred Weber προς την Τουρκία 
Η ΕΕ δεν θα εκβιαστεί από την Τουρκία σε σχέση με την Κύπρο, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Manfred Weber, υπογραμμίζοντας ότι τα σύνορα της Κύπρου είναι επίσης ευρωπαϊκά σύνορα.
Παράλληλα, κάλεσε την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής Κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι “οι πρόσφατες προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελούν συνέχεια αυτού που συνέβαινε με την Κύπρο εδώ και πολύ καιρό και η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί για ακόμη περισσότερη κλιμάκωση.
Οι ανησυχίες της Κύπρου είναι και δικές μας ανησυχίες και της συμπαραστεκόμαστε για άλλη μια φορά με αλληλεγγύη.
Η ομάδα του ΕΛΚ επαναλαμβάνει ότι ο κάτοικοι Κύπρου είναι επίσης Ευρωπαίοι και δεν μπορεί να γίνει ανεκτός ο εκβιασμός”.
Εν συνεχεία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία:
“Πρέπει να υπενθυμίσουμε στην Τουρκία ότι τα εποικοδομητικά στοιχεία της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας έχουν επιτευχθεί όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων, αλλά μέσω ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού διαλόγου και της επιδίωξης βελτίωσης των σχέσεων γειτονίας.
Καλούμε την Τουρκία να αποδεχτεί την πρόσκληση της κυπριακής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με καλή πίστη τη θαλάσσια οριοθέτηση μεταξύ των σχετικών ακτών τους”.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube