REAL TIME |

Weather Icon

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Με τις διεθνείς συμμαχίες θα προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα

Μήνυμα Δένδια σε Τουρκία: Με τις διεθνείς συμμαχίες θα προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ
Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη στήριξη της Ελλάδας από την ΕΕ.
«Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», επισήμανε ο κ. Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.
«Ολοκληρώθηκε σήμερα η ενημέρωση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τις συναντήσεις μου με τον κ. Κατρούγκαλο από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Λοβέρδο από πλευράς Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με τη συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών», σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών.
«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συνομιλητές μου και για γενικότερα ζητήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας», ανέφερε.
«Είχα την ευκαιρία επίσης να διαβεβαιώσω ότι με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και τις διεθνείς μας συμμαχίες, έχουμε τη βούληση και τη δυνατότητα να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα εθνικά μας συμφέροντα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
«Η ενότητα του ελληνικού λαού, η εμπιστοσύνη στο Διεθνές Δίκαιο, η αποτρεπτική αμυντική ικανότητα της χώρας και η στήριξη των συμμάχων και εταίρων μας, είναι οι ισχυροί πυλώνες της πανεθνικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», κατέληξε ο υπουργός.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει αντιδράσει έντονα στις επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαϊκές χώρες και ΕΕ για το χτίσιμο συμμαχιών.
Μάλιστα μία ημέρα αφού ο κ. Δένδιας και ο Επίτροπος Εξωτερικών, Josep Borrell μετέβησαν στον Έβρο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών είχε καλέσει την Ελλάδα και την Κύπρο να σταματήσουν… να ονειρεύονται.
«Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δένδια για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Η Ελλάδα, μαζί με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο ότι η “φυλάκιση” της Τουρκίας στις ακτές της συνάδει με το διεθνές δίκαιο.
Οι προσπάθειες σύστασης μοχθηρών συμμαχιών εναντίον της Τουρκίας, εκμεταλλευόμενη την ΕΕ, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα» είχε αναφέρει ο Τούρκος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube