REAL TIME |

Weather Icon

Μια διαφορετική ανάγνωση του σχεδίου επίθεσης της Τουρκίας. Μια διαρροή που δεν έτυχε.

Μια διαφορετική ανάγνωση του σχεδίου επίθεσης της Τουρκίας. Μια διαρροή που δεν έτυχε.
«Όποιος κυβερνά τις θάλασσες, κυβερνά τον κόσμο»

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα 

Χαμός από νωρίς σήμερα το πρωί στα Ελληνικά ΜΜΕ μετά την αποκάλυψη της πλατφόρμας Nordic Research Monitoring Network ή απλά Nordic Monitor, η οποία έχει έδρα τη Σουηδία και φιλοξενεί ανάλυση του γνωστού Τούρκου αντιστασιακού δημοσιογράφου, Abdullah Bozkurt. (Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ) 

Ο Bozkurt, που μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 ζει εκτός Τουρκίας, αρθρογραφεί συστηματικά στη συγκεκριμένη πλατφόρμα και προβαίνει μάλιστα σε αποκαλύψεις. Πρόσφατα διαβάσαμε άρθρο με τίτλο:«Erdoğan gov’t paid 34 bonuses to killer of Russian ambassador to Turkey, document reveals» στο οποίο έκανε αποκαλύψεις για το πως ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη, Αντρέι Καρλόφ, πληρωνόταν από τον Ερντογάν. Να θυμίσουμε εδώ πως ο Καρλόφ δολοφονήθηκε στην Άγκυρα, το Δεκέμβριο του 2016 και η κυβέρνηση Ερντογάν έριξε τις ευθύνες στο κίνημα Γκιουλέν, λέγοντας πως ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς. 

Η αλήθεια είναι πως το ίδιο ισχύει και για τον Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Today’s Zaman, η οποία ανήκε στον Γκιουλέν και την έκλεισε η κυβέρνηση Ερντογάν μετά το πραξικόπημα. Προσωπικά, βέβαια είτε ερντογανικός, είτε γκιουλενιστής, μικρή διαφορά έχει καθώς η τουρκική πολιτική και στρατηγική δεν αλλάζει από τα πρόσωπα. Ενδεχομένως να αλλάζει ο τρόπος (ο Ερντογάν χρησιμοποιεί μια άκρως αντι-δυτική και φιλο-ισλαμική ρητορική). 

Ας έρθουμε όμως στο σημερινό δημοσίευμα που έχει ξεσηκώσει και θορυβήσει τα ελληνικά ΜΜΕ, και όχι μόνο. Όπως αποκαλύπτει ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ στο άρθρο του με τίτλο: «Turkey has a plan for the invasion of Greece, secret documents reveal» υπάρχει σχέδιο με την κωδική ονομασία Caka Bey  από το όνομα ενός Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα ο οποίος την περίοδο 1088-1091 ορμώμενος από τη Σμύρνη κατέλαβε τη Λέσβο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σάμο, κυριαρχώντας στα παράλιας της Ιωνίας όπως είναι το ελληνικό όνομα της Μικράς Ασίας. Ο Caka Bey (Τζαχά μπέη) θεωρείται ως ο πρώτος ναύαρχος των Τούρκων (ενώ όπως έχει αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο με τίτλο: Ο πειρατής Μπαρμπαρόσα και το τουρκικό δόγμα της Γαλάζιας πατρίδας  o Mπαρμπαρόσα θεωρείται ο πατέρας του τουρκικού ναυτικού)

Για τη συνέχεια Geopolitics

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube