REAL TIME |

Weather Icon

Μακρόν: Εγκληματικές οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη

Μακρόν: Εγκληματικές οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη

Ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της στη Λιβύη, εξαπέλυσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της συνέντευξης του που ακολούθησε της συνάντησης του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως για την κατάσταση στη Λιβύη την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Τουρκία.

Σημείωσε πως η Τουρκία δεν σέβεται τα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο και ενισχύει τις εκεί δυνάμεις με τζιχαντιστές που φέρνει από τη Συρία, μια “ιστορική εγκληματική ενέργεια από μέλος του ΝΑΤΟ”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

“Τα πλοία της φέρνουν στρατιώτες, είναι απαράδεκτη η πολιτική της Τουρκίας”, είπε, και πρόσθεσε πως “είναι απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη οι Σύροι τρομοκράτες που μεταφέρει στη Λιβύη  η Τουρκία”.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Γαλλία δεν στηρίζει τις ενέργειες του στρατηγού Χαφτάρ,ενώ έχει καταδικάσει και με αυστηρούς τόνους το γεγονός ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει στη Συρία ομάδες ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων, κάτι που -όπως είπε- έχει δηλώσει στον Πρόεδρο Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

SigmaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube