Weather Icon
Video , Μάρκος Τρούλης 16 Ιουνίου 2020

Μ. Τρούλης: Με λόγια και νομικισμούς δεν θα αντιμετωπίσουμε την πολιτική επιβολής Ισχύος της Τουρκίας

Μ. Τρούλης: Με λόγια και νομικισμούς δεν θα αντιμετωπίσουμε την πολιτική επιβολής Ισχύος της Τουρκίας

Ο διδάκτορας  στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, καθώς και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, Μάρκος Τρούλης , μιλώντας στο Ράδιο 98.4 υποστήριξε ότι οι νομικισμοί δεν αποτρέπουν χώρες όπως η Τουρκία από την πολιτική προβολής και τελικά επιβολής μέσω της ισχύος , στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως είπε από την στιγμή που για το Διεθνές Δίκαιο, δεν υπάρχει ένα ενιαίο σύστημα ασφάλειας και τήρησης του, είναι προφανές ότι μόνο η επίκληση του δεν αρκεί για χώρες όπως  η Ελλάδα, εκτός αν η ελίτ της χώρας , θέλει ως άλλοθι της πολιτικής της επιβίωσης, μια διεθνή δικαστική απόφαση παραχωρήσεων που να την εμφανίσει κι ως αναπότρεπτη εξέλιξη.

Κατά τον κ. Τρούλη, η Τουρκία «οσμίζεται» μια φοβική στάση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και άλλων χωρών της Μεσογείου που πλήττονται τα συμφέροντα τους, ακόμη και ισχυρών δυνάμεων . Το κλειδί είναι ακριβώς η συμμαχία αυτών των χωρών με ηγετικό ρόλο της ισχυρότερης στην Μεσόγειο της Γαλλίας.

Όπως είπε , η Τουρκία θα επιδιώξει και δεν κρύβει τις προθέσεις της , να κατοχυρώσει με την  προβολή ισχύος δικαιώματα ακόμη και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ή ακόμη χειρότερα και εντός των δυνητικών μας χωρικών υδάτων των 12 ν.μ. 

Μερική οριοθέτηση με την Αίγυπτο δεν λύνει τίποτα, ίσα-ίσα που υιοθέτει την τουρκική εκδοχή της αλά καρτ χρήσης του διεθνούς δικαίου , αφού αυτό μιλάει για συνολική οριοθέτηση,  η οριοθέτηση με την Κύπρο θα έπρεπε να έχει γίνει χθες και η επέκταση των χωρικών μας υδάτων θα  πρέπει να είναι ενιαία σε όλες τις θάλασσες μας κι όχι τμηματική.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube