Weather Icon

Λεμεσός: Πορεία Κούρδων κατά των τουρκικών επιδρομών (εικόνες)

Λεμεσός: Πορεία Κούρδων κατά των τουρκικών επιδρομών (εικόνες)
Πορεία καταδίκης των πρόσφατων τουρκικών βομβαρδισμών κατά προσφυγικών καταυλισμών Κούρδων στο Μαχμούρ, Σενγκάλ και Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ (νότιο Κουρδιστάν), με drones και πολεμικά αεροσκάφη, πραγματοποίησαν την Τετάρτη νωρίς το βράδυ Κούρδοι στη Λεμεσό.
Δεκάδες Κούρδοι και Κούρδισσες πορεύθηκαν από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν «Θεόφιλος» προς την οδό Ανεξαρτησίας, με το βασικό πανό να αναγράφει «Ο εισβολέας στρατός της Τουρκίας βομβαρδίζει το Μαχμούρ, Σενγκάλ και Καντίλ. Ας ξεσηκωθούμε όλοι κατά της γενοκτονίας».

ΛΕΜΕΣΟΣ -  ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ

Σε μήνυμα τους, οι Κούρδοι της Κύπρου καλούν όλη την ανθρωπότητα να ξεσηκωθεί και να υπερασπιστεί τη Μέση Ανατολή και το Κουρδιστάν από τον τουρκικό στρατό και τον πρόεδρο της Τουρκίας «που καταπιέζουν και δολοφονούν τους λαούς της περιοχής».

«Η σιωπή των διεθνών οργανώσεων και των κρατών ενθαρρύνουν το επιθετικό τουρκικό κράτος και τη φασιστική συμμαχία AKP-MHP να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους», αναφέρουν και σημειώνουν «το τουρκικό κράτος θέλει να συνεχίσει αυτό που δεν κατάφερε το ISIS, δηλαδή τη γενοκτονία των Κούρδων και την εισβολή στην περιοχή».

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δικτάτορα Ερντογάν» και «Φασίστα Ερντογάν», η πορεία των Κούρδων κατέληξε στο παραλιακό μέτωπο της Επίχωσης.

ΛΕΜΕΣΟΣ -  ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΟΥΡΔΩΝ
Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube