Weather Icon
Κύπρος , Τουρκία 11 Ιουνίου 2020

Κύπρος – Επιστροφή στη σχιζοφρένεια

Κύπρος – Επιστροφή στη σχιζοφρένεια
Επιστροφή στη σχιζοφρένεια είναι αυτή, όχι στην κανονικότητα. Να ακούς τον Ερντογάν, τον Οκτάι, τον Τατάρ, τον Ακιντζί, να καλούν την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να πάψει να ενθαρρύνει την έχθρα κατά των Τούρκων και του Ισλαμισμού και να τρέξει αμέσως να συλλάβει τον βάνδαλο που ανήρτησε σημαία του Βυζαντίου στο Τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα.

Την ώρα που

  • αλωνίζουν τα πλοία τους στην κυπριακή ΑΟΖ,
  • απειλούν Κύπρο και Ελλάδα ως να είναι τίποτα χώρες – τσιφλίκια τους,
  • εξαγγέλλουν ότι θα επισπεύσουν τον εποικισμό της Αμμοχώστου,
  • ανανεώνουν τον στρατό κατοχής,
  • κρατούν κλειστά τα οδοφράγματα ακόμα και για Τουρκοκύπριους εργαζόμενους μόνο και μόνο για να διαμηνύσουν ότι τις αποφάσεις τις λαμβάνει η «κυβέρνηση» του καθεστώτος και όχι ο Ακιντζί με τον Αναστασιάδη…
Και να ακούς ταυτόχρονα τους δικούς μας πολιτικάντηδες να αποφαίνονται ότι η σημαία στο τζαμί είναι «φανατισμός και μισαλλοδοξία», είναι «νοσηρός εθνικισμός», να μιλούν για την προστασία της «κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς» για την οποία πρέπει να αγωνιστούμε. Λες και ζουν σε άλλον πλανήτη, δεν βλέπουν όσα βλέπει όλος ο κόσμος.
Να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και να ανακοινώνουν από κοινού ότι υποστηρίζουν τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων και να «υπενθυμίζουν την ανάγκη της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας στο νησί και αύξησης του όγκου του δικοινοτικού εμπορίου για να μεγιστοποιηθούν οι οικονομικές δυνατότητες των δύο κοινοτήτων».
Τι ωραίες εκφράσεις βρίσκουν για να απαλύνουν το δράμα μας. Θα μεγιστοποιηθούν οι οικονομικές δυνατότητες των δύο κοινοτήτων, ακούεις! Μοιάζει κάπως σαν τα παλιά τα χρόνια που δυο χωριά έκαναν ανταλλαγές προϊόντων. Θα ήταν βέβαια ακριβέστερη η υπενθύμιση τους αν έλεγαν ότι θα μεγιστοποιηθούν οι οικονομικές δυνατότητες των δύο κρατιδίων. Διότι, να υπενθυμίσουμε κι εμείς ότι οι δύο κοινότητες δεν ζουν στο ίδιο κράτος, ζει η κάθε μια στο δικό της κράτος και ο όγκος του εμπορίου τους δεν έχει σχέση με τον δικοινοτισμό του κυπριακού κράτους, αλλά με τη μεγιστοποίηση των οικονομικών δυνατοτήτων του ψευδοκράτους, του κατοχικού καθεστώτος, το οποίο λυμαίνονται οι Τούρκοι της Τουρκίας και όχι οι Τούρκοι της Κύπρου.
«Τους τελευταίους 10 μήνες έχουμε καταβάλει 280 εκατομμύρια τουρκικές λίρες για τον στρατό κατοχής στον βορρά», έλεγε ο Σενέρ Ελτζίλ, επικεφαλής της συντεχνίας των Τουρκοκύπριων δασκάλων, στον Φιλελεύθερο (17/12/18). Το υπενθυμίζουμε απλώς γιατί μέσα στην εμπορική κανονικότητά μας, μπορεί και να θέλουν να ξεχάσουμε ακόμα περισσότερο τι συμβαίνει στα κατεχόμενα. Για να ανησυχούμε μόνο για τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία εκείνου που κρέμασε τη σημαία στο τζαμί, και να μιλάμε για την κοινή πολιτιστική κληρονομιά μας και για τον όγκο του δικοινοτικού εμπορίου.
Να βγαίνει, λοιπόν, κοτζάμ σουλτανικό επιτελείο της Άγκυρας, Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Υπουργοί, και να υποδεικνύει στην «ελληνοκυπριακή διοίκηση» να μάθει να διοικεί το έδαφος που ελέγχει ακόμα, αλλιώς θα έχει συνέπειες  («Στην νότια Κύπρο, δοκίμασαν να κάψουν ένα από τα τζαμιά μας ρίχνοντας μια βόμβα μολότοφ στο ένα και κρεμώντας μια ελληνική σημαία στο άλλο. Όταν κάνεις πράγματα σαν κι αυτά, νομίζεις ότι δεν θα υπάρξει ανταπόδοση;», Ερντογάν, 8/6/20), να έχεις να κάνεις με μια χώρα που δεν έχει όρια στην επιθετικότητα και στην αρπαγή, κι εσύ να μιλάς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη λύση η οποία θα «βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο, στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, στις Συμφωνίες υψηλού επιπέδου, στις αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Διεθνές Δίκαιο» (Α. Κυπριανού, 9/6/20).
Ξαναδιαβάστε τι είπε ο Ερντογάν, παρακαλώ.
«Δοκίμασαν να κάψουν ένα από τα τζαμιά μας», λέει. Ένα από τα τζαμιά μας!
Τα τζαμιά της Κυπριακής Δημοκρατίας, που δίνει εκατομμύρια να συντηρεί ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, αυτός ο φασίστας τα θεωρεί δικά του κι ότι εμείς είμαστε εδώ για να του τα προσέχουμε. Η απάντηση μας στο φασισμό και στον ιμπεριαλισμό του, είναι τα συνήθη μπλα – μπλα, που επαναλαμβάνονται δεκαετίες ολόκληρες για τις αρχές πάνω στις οποίες θα εδράζεται η λύση που έρχεται… 

[email protected]

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube