REAL TIME |

Weather Icon

Κατσιματίδης για δημαρχία ΝΥ: Είμαι θιασώτης της κοινής λογικής

Κατσιματίδης για δημαρχία ΝΥ: Είμαι θιασώτης της κοινής λογικής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Για την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου τον δημαρχιακό θώκο στη Νέα Υόρκη, όπως επίσης και τις θέσεις του για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την πανδημία της νόσου Covid-19, αλλά και τις επεισοδιακές διαδηλώσεις, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 77WABC ο ομογενής επιχειρηματίας, Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatides).

«Είναι θέμα κοινής λογικής. Δεν είναι θέμα να είσαι Δημοκρατικός, Ρεπουμπλικανός, προοδευτικός, συντηρητικός. Είναι θέμα πώς να διοικείς σωστά την πόλη. Αφορά την πόλη που αγαπάμε», ανέφερε ο κ. Κατσιματίδης, σχετικά με την προσέγγιση που θα ήθελε να δώσει στην δεύτερη απόπειρά του να διεκδικήσει με αξιώσεις την δημαρχία της Νέας Υόρκης.

«Είμαι άνθρωπος της κοινής λογικής. Εχω συνεργαστεί και με τους Δημοκρατικούς και με τους Ρεπουμπλικανούς και με τις ενώσεις εργαζομένων», επισήμανε σε ένα άλλο σημείο της συνέντευξής του στην εκπομπή «Bernie and Sid Morning Show».

Στη συνέχεια, ο Τζον Κατσιματίδης έστρεψε τα βέλη του τόσο εναντίον του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, όσο και κατά του κυβερνήτη της Πολιτείας, Αντριου Κουόμο, με αφορμή την κατάσταση χάους που επικράτησε, κυρίως στις αρχές της εβδομάδας, στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις για την δολοφονία του Φλόιντ, αλλά και το γεγονός ότι το νέο νομικό πλαίσιο για τις προφυλακίσεις ουσιαστικά προωθεί την «ατιμωρησία» για τους ταραξίες.

«Πρώτα απ’ όλα ο κόσμος έχει το δικαίωμα να διαδηλώσει γι’ αυτό που έγινε στην Μινεάπολις. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Το θέμα είναι οι εγκληματίες που κρύβονται πίσω από αυτούς τους ανθρώπους. Γνωρίζω εδώ και πολλά χρόνια την οικογένεια Κουόμο, αλλά και τον Ντε Μπλάσιο προσωπικά για 25 χρόνια. Αυτό που θα τους ζητούσα είναι να εκδώσουν εκτελεστική εντολή και να αναστείλουν το νέο νόμο για τις εγγυήσεις αποφυλάκισης και να στείλουν αυτούς τους εγκληματίες πίσω στην φυλακή.  Αυτήν την στιγμή, στέλνουν αυτούς τους εγκληματίες ξανά στον δρόμο. Η Αστυνομία συνέλαβε 700 άτομα και μετά από λίγες ώρες ήταν έξω», είπε ο κ. Κατσιματίδης.

Παράλληλα, ο ομογενής επιχειρηματίας εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον ρόλο ομάδων όπως οι Antifa, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «λειτουργούν οργανωμένα» και πως «έχουν κάποια οικονομική υποστήριξη για να δράσουν έτσι».

«Κάποιος πληρώνει αυτούς τους ανθρώπους για να κάνουν αυτά τα επεισόδια.  Πρέπει να τον βρούμε. Δεν ξέρω αν είναι οι Antifa ή κάποια άλλη οργάνωση. Ομως, πιάσε τα κακοποιά στοιχεία και στείλε τα φυλακή. Εστω για 30 μέρες, για να ηρεμήσουν τα πράγματα. Ο Κουόμο και ο Ντε Μπλάσιο πρέπει να ενεργήσουν άμεσα», τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το θέμα της πανδημίας του Covid-19, ο κ. Κατσιματίδης εξέφρασε την άποψη ότι «δεν πρέπει να παίζονται πολιτικά παιχνίδια» με την επανέναρξη της Οικονομίας, λέγοντας πως «η πόλη θα πρέπει να ανοίξει άμεσα». Επιπλέον, κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση για «απόκρυψη στοιχείων» σχετικά με την πανδημία.

«Ο ιός αυτός ήρθε από την Κίνα και κατηγορώ την κινεζική κυβέρνηση -όχι τους Κινέζους, που είναι καταπληκτικοί άνθρωποι- οι οποίοι δεν μας ειδοποίησαν για το τι ερχόταν από την Γουχάν στο ‘JFK’. Είναι φρικτό» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Τζον Κατσιματίδης κάλεσε όλους όσοι είναι απογοητευμένοι από την πολιτική ηγεσία της Νέας Υόρκης να μην φύγουν, αλλά να ψηφίσουν το Νοέμβριο.

www.ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube