Weather Icon
Παιδεία , Πολιτική 1 Ιουνίου 2020

Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή τη χώρα – Έβαλαν τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τουρκικά στο νηπιαγωγείο

Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή τη χώρα – Έβαλαν τα πομακόπουλα να μαθαίνουν τουρκικά στο νηπιαγωγείο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ελληνικό κράτος έκανε εγκλήματα στη Θράκη και απέναντι στους Πομάκους και απέναντι στις άλλες εθνοτικές ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας

Αποτέλεσμα αυτών των εγκληματικών πολιτικών, ήταν να στραφεί σημαντικό μέρος της μειονότητας προς το προξενείο και την Άγκυρα.

Ένα από τα εγκλήματα ήταν το γεγονός ότι δεχτήκαμε να διδάσκονται τουρκικά οι Πομάκοι, οι οποίοι έχουν άλλη μητρική γλώσσα, ενώ η υποχρέωση της Ελλάδας, με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης, ήταν να διδάσκει σε όλους τη γλώσσα του Κορανίου.

Έτσι, το ελληνικό κράτος παραβιάζει τα δικαιώματα των Πομάκων, υποχρεώνοντάς τους να διδάσκονται και να σπουδάζουν στα τουρκικά.

Μια από τις διαχρονικές απαιτήσεις του τουρκικού προξενείου, ήταν να διδάσκονται τα πομακόπουλα και στο νηπιαγωγείο την τουρκική γλώσσα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ.

Ήλθε η προηγούμενη κυβέρνηση και έκανε δεκτό το αίτημα των εγκάθετων της Άγκυρας, κάτι το οποίο, ορθώς, ακύρωσε η παρούσα κυβέρνηση.

Κοιτάξτε και ακούστε βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου να επιχειρηματολογεί επί του θέματος και βγάλτε τα συμπεράσματά σας, για το αν έχει μέλλον αυτός ο τόπος.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube