REAL TIME |

Weather Icon

Καθαρίστε την παιδεία από τη σταλινογάγγραινα

Καθαρίστε την παιδεία από τη σταλινογάγγραινα


Το εικονιζόμενο αγλάισμα της εκπαίδευσης με το καλλιτεχνικοεπαναστατικό φουλάρι είναι συριζαίος. Ονομάζεται Θοδωρής και “διδάσκει” κοινωνιολογία. Είναι και συνδικαλισταράς: πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ, αιρετός εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στο υπηρεσιακό συμβούλιο «ΠΥΣΔΕ» της Α’ Αθήνας, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και εκπρόσωπος της Ανοιχτής Πόλης στην σχολική επιτροπή του 7ου Διαμερίσματος, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Γραμματείας των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών κινήσεων και αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ της οποίας ο πρόεδρος, άλλο αγλάισμα της εκπαίδευσης είναι νεοδημοκράτης.
Οι δυο τους αντάμα πρωτοστατούν στην σημερινή απεργία των “εκπαιδευτικών”. Ο αντιπρόεδρος Θοδωρής λοιπόν αφού διατυμπάνιζε εδώ και μέρες τις ιδέες του στα αγλαΐσματα της δημοσιογραφίας (documento, alfavita, TVXS, στο κόκκινο κ.λπ.) πήγε να μιλήσει, εκπροσωπώντας την ΟΛΜΕ, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τα άθρα (έτσι προφέρει τη λέξη, χωρίς το πρώτο “ρ”) του νόμου με τα οποία διαφωνεί. Και είπε επί λέξει, χωρίς ίχνος ντροπής, τα εξής, διαβάζοντας από γραπτό κείμενο το οποίο προφανώς έχει και την ευλογία του νεοδημοκράτη προέδρου
«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την ίδρυση Προτύπων σχολείων που συνδέονται άμεσα με την έννοια της Αριστείας, ενός απόλυτα φορτισμένου ιδεολογικά όρου, ενός σχολείου που θα αφορά ολίγους μαθητές και εκπαιδευτικούς με αποκλεισμό των περισσοτέρων αφού προβλέπονται εξετάσεις εισαγωγής των μαθητών καθώς και ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και συνεχείς αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών που θα υπηρετούν σε αυτά. Αυτό το πολλαπλό και πολυεπίπεδο σύστημα αξιολόγησης που θα τυγχάνουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στα Πρότυπα Πειραματικά ανησυχούμε ότι θα αποτελέσει ένα πρότυπο αξιολόγησης το οποίο θα επεκταθεί ως μοντέλο και στους υπόλοιπους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς στη δημόσια εκπαίδευση».
Αν δεν καθαρίσει το σχολείο από την παρέα του Καρανίκα, κόκκινη, πράσινη και μπλε, όσα νομοσχέδια και να κατεβάσει το Υπουργείο, Παιδεία δεν πρόκειται να αποκτήσουμε. Καμαρώστε συντακτικώς τη φράση “Αυτό το πολλαπλό και πολυεπίπεδο σύστημα αξιολόγησης που θα τυγχάνουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί στα Πρότυπα Πειραματικά…” Σε ένα άλλο σημείο του κειμένου είπε: “την υποχρέωση των εκπαιδευτικών να επιλέγουν υποχρεωτικά…” Είναι φυσικό να μην θέλουν την αξιολόγηση κάποιοι που ούτε Ελληνικά δεν ξέρουν να μιλήσουν.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube