REAL TIME |

Weather Icon
ΠΦΑ 23 Ιουνίου 2020

“Καμένα μυαλά” και “καμένα χαρτιά”…

“Καμένα μυαλά” και “καμένα χαρτιά”…

Πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια από μια από τις μεγαλύτερες σε όγκο αυθόρμητες συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα  στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.

Η συγκέντρωση έγινε στο Σύνταγμα με βασικό σύνθημα “Μένουμε Ευρώπη” και αφορούσε την αποτροπή της “πρόσκρουσης στα βράχια” και μια άτακτη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετά το καταστροφικό πρώτο πεντάμηνο διακυβέρνησης και την προκήρυξη του δημοψηφίσματος…

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από μεμονωμένα άτομα χωρίς την υποστήριξη κάποιου κόμματος ή συνδικάτου και μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το κάλεσμα συγκεκριμένα  έγινε κυρίως  μέσω Facebook με αναρτήσεις όπως αυτή: “Όλοι μαζί στο Σύνταγμα στις 19.30. Να πιέσουμε την κυβέρνηση να βάλει τέλος στο πεντάμηνο που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Πείτε ΟΧΙ σε GRexit. Πάμε να το σφυρίξουμε.”  

Το ΝΑΙ έχασε τη μάχη του δημοψηφίσματος αλλά κέρδισε τον πόλεμο αφού ο κ. Τσίπρας και η παρέα του όταν αντίκρυσαν την άβυσσο ενός Grexit ανέκρουσαν πρύμνα κάνοντας την περίφημη “κωλοτούμπα” για την  οποία ο κ. Τσίπρας θα μείνει γνωστός στην ιστορία.

Τις τραγικές ημέρες και εβδομάδες που έζησε η χώρα την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2015 μου θύμισε προχθές μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου για τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ κ. Μ. Μασουράκη.

“Η ΝΔ, συνεχίζοντας την παράδοσή της στις αξιόπιστες και σταθερές προβλέψεις, τοποθέτησε εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ -αφού υπηρέτησε πιστά το κίνημα “Μένουμε Ευρώπη” και τον ΣΕΒ- τον κ. Μασουράκη.

Οικονομολόγο που το 2010 έγραφε στους Financial Times ότι “αδράξαμε την ευκαιρία” και μπήκαμε στα μνημόνια, προέβλεπε ότι το 2011 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα αποφέρει αναπτυξιακό μέρισμα, και ότι το χρέος έχει σταθεροποιηθεί στο 144% του ΑΕΠ.

Άριστα!”

Ο κ. Τσακαλώτος καίτοι αναρριχήθηκε στην εξουσία ως αντιμνημονιακός εφάρμοσε αποτελεσματικότερα από τους μνημονιακούς προκατόχους, το νέο μνημόνιο που έφερε το Καλοκαίρι του 2015 με τη στήριξη των μνημονιακών κομμάτων  που μέχρι τότε ο ίδιος και η παρέα του κατηγορούσαν και λοιδωρούσαν ως “μερκελιστές” και “γερμανοτσολιάδες”…

Η αίσθηση της ντροπής φαίνεται πως για ανθρώπους όπως ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Παπαδημούλης είναι έννοια άγνωστη.

Πέντε χρόνια μετά ό,τι έχει μείνει από την περιπέτεια του 2015 και της αντιμνημονιακής λαίλαπας της περιόδου 2010-15 που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης εκτός από τον εξευτελισμό και την ταπείνωση του αντιμνημονιακού μετώπου Τσίπρα-Καμμένου έχουν απομείνει οι δίκες του κ. Λαφαζάνη για την παρεμπόδιση πλειστηριασμών κατοικιών και οι “μπίζνες” με ακίνητα, ΜΚΟ και μετανάστες του κ. Παπαδημούλη.

Αύριο 23/6 ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης  μαζί με άλλους θα καθίσουν για πέμπτη φορά στο σκαμνίτου κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αντιμετωπίζοντας τον μισό ποινικό κώδικα…

Όλες αυτές οι κατηγορίες τους αποδόθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από Τμήμα για την Προστασία του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών…

Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 ο κ Τσίπρας, ο κ. Λαφαζάνης και ο κ. Τσακαλώτος βρίσκονταν στην ίδια πλευρά που υποστήριζε “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, κατάργηση των μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο και μετείχαν στις ίδιες δυναμικές κινητοποιήσεις…

Σήμερα προφανώς ο κ Τσακαλώτος παριστάνει πως δεν γνωρίζει τον κ. Λαφαζάνη, αλλά θυμάται τις προβλέψεις του κ. Μασουράκη, ο οποίος παρέμεινε συνεπής στις αρχές και τις απόψεις που είχε από την αρχή της κρίσης και τις οποίες λάθρα υιοθέτησε και ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος.

Τόσο η κριτική του κ. Τσακαλώτου όσο και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους προδίδουν την πολιτική τους  αμηχανία και την ηθική τους ένδεια.

Το αναπτυξιακό μοντέλο της αριστεράς…

Μην ακούς τι λέει η γλώσσα τους κοίτα πού βάζουν τα λεφτά τους λέει μια παλιά χρηματιστηριακή παροιμία.  Από τις πράξεις τους μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τις προθέσεις και τις ικανότητες που διαθέτουν. Κυρίως όμως μπορεί να αντιληφθεί το ύψος ή το βάθος του ηθικού τους διαμετρήματος…

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube