REAL TIME |

Weather Icon

Καλεντερίδης : Θα βγάλουν πλοίο οι Τούρκοι , τρέχει να προλάβει η Ελληνική Ελίτ

Καλεντερίδης : Θα βγάλουν πλοίο οι Τούρκοι , τρέχει να προλάβει η Ελληνική Ελίτ

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η Ελλάδα και την συμφωνία με την Ιταλία, μετά από 43 χρόνια παλινωδιών την υπέγραψε με το «πιστόλι στον κρόταφο» από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και αρκετά σημεία του είναι υποχωρήσεις, στη λογική το πολιτικό σύστημα να σώσει τα σαρκία του από τον πλήρη εξευτελισμό .

Υπό την έννοια αυτή, είπε, το μείζον αυτή την ώρα είναι η ανακοπή της Τουρκίας από τα νότια της Κρήτης με βάση το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο το οποίο υλοποιεί κανονικά, παρότι η Αίγυπτος δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση της επήρειας του Καστελόριζου, είναι αναγκαία ακόμη και μια μερική οριοθέτηση μαζί της. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, το Ελληνικό σύστημα που τόσα χρόνια «βύθισε σε ύπνο» τους Έλληνες, τώρα τρέχει να διασώσει την υπόσταση του και μόνο αυτή.

Όπως είπε , η Τουρκία έχει επιλέξει να κλιμακώσει και θα αποπειραθεί να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί μια 15ετία πολιτικά, εξοπλιστικά ακόμη και σε επίπεδο πολιτών.

Μόνον αν η Ελλάδα λειτουργήσει με πολύ-επίπεδη αποτροπή κι όχι φραστικά αλλά με πράξεις, η Τουρκία θα ματαιώσει τις κινήσεις αντιλαμβανόμενη το πραγματικό κόστος , που θα έχουν και για αυτήν.
Ο εξευμενισμός, είπε και ένας γενικόλογος πασιφισμός που επικράτησε στην ελληνική ελίτ επί δεκαετίες, τελικά έφερε εγγύτερα ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube