REAL TIME |

Weather Icon

Καλεντερίδης στο «Εκτός Γραμμής»: «Αν ξεσπάσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα υπάρξει γενικευμένος πόλεμος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεντερίδης στο «Εκτός Γραμμής»: «Αν ξεσπάσει θερμό επεισόδιο με την Τουρκία θα υπάρξει γενικευμένος πόλεμος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Σάββας Καλεντερίδης ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δημιουργήσει τον δικό της στρατό, ύστερα και από την αποκάλυψη του Μπόλτον ότι ο Τραμπ ήθελε να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

«Οι δηλώσεις του κ. Μπορέλ και οι δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών αλλά και γενικώς ο έντονος προβληματισμός που υπάρχει τους κόλπους της ΕΕ για το φαινόμενο Τουρκία, είναι θετικός. Δεδομένου ότι είδαμε τον κ. Μπόλτον να λέει ότι πριν από δύο χρόνια ο Τραμπ τον είχε εξουσιοδοτήσει για να προχωρήσει στην αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ, όλη αυτή η κατάσταση καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού. Δεν είναι εύκολο, αφού η Γερμανία είναι υπό οπλοαμερικανική κατοχή,με δεκάδες βάσεις…», τόνισε αρχικά ο στρατιωτικός αναλυτής στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα για την επίσκεψη Μπορέλ και Έβρο και Αθήνα και συνέχισε σχετικά με την άσκηση του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας νότια της Καρπάθου με βλήμα που χτύπησε παροπλισμένο σκάφος:

«Η Ελλάδα ήθελε να δώσει ένα σαφές μήνυμα ότι κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και εκτός ασκήσεως. Σήμερα και αύριο η Τουρκία έχει δεσμεύσει τρεις περιοχές νότια της Κρήτης για άσκηση, κάτι το οποίο δείχνει την πρόθεσή της ότι θέλει να έχει παρουσία στον θαλάσσιο χώρο της Λιβύης και να τον ιδιοποιηθεί μέσω του συμφώνου. Υπάρχει ένα ζήτημα, δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει η Αιγυπτοτουρκική κρίση που είναι σε εξέλιξη στη Λιβύη, καθώς οι ΗΠΑ κινούνται ώστε να αποκλείσουν τον Χαφτάρ ως συνομιλητή και να αναδείξουν τον πρόεδρο της Βουλής».

Για το αν «βλέπει» θερμό επεισόδιο με την Τουρκία: «Όχι. Η Τουρκία έχει στήσει την παγίδα της χωρίς να αφήνει χώρο για διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα. Το σύμφωνο είναι εκεί και θα στείλει το σκάφος, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει πει ότι δεν θα το επιτρέψει. Αν έρθει το σκάφος και η Ελλάδα αντιδράσει τότε θα έχουμε κρίση. Αν ξεσπάσει θερμό επεισόδιο θα έχουμε γενικευμένο πόλεμο και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα για να το αποτρέψει. Τον πόλεμο στην πόρτα μας τον έφεραν οι συνεχείς υποχωρήσεις. Η Τουρκία ενοχλεί τους πάντες εκτός από τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα πρέπει να γυαλίσει τα όπλα της που είναι τα 12 μίλια και η οριοθέτηση με την Κύπρο για να ενισχύσουμε την αποτροπή μας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube