Weather Icon

Κ. Λουκόπουλος: Ισχυρή και πειστική αποτροπή το μόνο “φρένο” στην Τουρκία

Κ. Λουκόπουλος: Ισχυρή και πειστική αποτροπή το μόνο “φρένο” στην Τουρκία

Ο αντιστράτηγος ε.α. και επικεφαλής του παρατηρητηρίου «Liberal»  σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη και το Ράδιο 98.4 αναφέρθηκε σε όλες τις κινήσεις στρατηγικής περικύκλωσης του ζωτικού χώρου της Ελλάδας και της Κύπρου, σε θέματα  κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων και την ανάγκη να αντιληφθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ότι η Τουρκία αφού άνοιξε την γεωπολιτική της «δαγκάνα», τώρα αρχίζει να την κλείνει και ακριβώς τώρα η Ελλάδα πρέπει πειστικά για να στηρίξει και την διπλωματική της προσπάθεια, να προβάλει ισχυρή και πειστική δυνατότητα αποτροπής, που είναι το μόνο εργαλείο , που μπορεί τελικά να φρενάρει την Τουρκία.

Ο κ. Λουκόπουλος περιγράφοντας τα χρόνια φοβικά σύνδρομα στην Ελλάδα που τελικά με τον κατευνασμό οδήγησαν σε όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις από την Τουρκία, επεσήμανε ότι φτάνουμε ένα βήμα πριν η Τουρκία οδηγήσει σε απόλυτη κρίση την κατάσταση σε όλο το φάσμα από την Θράκη και το Αιγαίο, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube