REAL TIME |

Weather Icon

Jelpke: H Τουρκία λειτουργεί ως η de facto Πολεμική Αεροπορία του ISIS

Jelpke: H Τουρκία λειτουργεί ως η de facto Πολεμική Αεροπορία του ISIS

Η Γερμανίδα πολιτικός Ulla Jelpke, η οποία ανήκει στην αριστερή πολιτική πτέρυγα ΜΡ, καταδίκασε έντονα τις Τουρκικές επιθέσεις στις περιοχές Maxmur, Shengal και Medya και κάλεσε την Γερμανική κυβέρνηση να άρει πλήρως ολόκληρη την υποστήριξή της προς το Τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ.

Σε μία δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα και αναφέρετο στους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Τουρκικού κράτους, η Jelpke ανέφερε: 

”Ο Τουρκικός Στρατός βομβάρδισε για άλλη μία φορά Κούρδους πρόσφυγες σε περιοχές όπου κατοικούν οι Yazidi στο Βόρειο Ιράκ. Καλώ την Γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα την υποστήριξή της στο καθεστώς Ερντογάν, να άρει τις εξοπλιστικές προμήθειες που παρέχει στο καθεστώς και να σπάσει την σιωπή της έναντι των αιματηρών αεροπορικών επιθέσεων, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Στην Γερμανία, είναι πλέον απαραίτητο να βγει ο κόσμος στους δρόμους, να φωνάξει και να διαδηλώσει έναντι πολέμου που έχει ανακηρύξει η Τουρκία εις βάρος των Κούρδων. Η Γερμανία εξοπλίζει την Τουρκική κυβέρνηση με πολεμικό υλικό για να διεξάγει τέτοιου είδους αεροπορικές επιθέσεις, γεγονός που πρέπει να σταματήσει άμεσα”.

”Καταδικάζουμε επίσης έντονα και τις επιθέσεις των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας”.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε επίσης: ”Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Maxmur και οι περιοχές εγκατάστασης των προσφύγων Yezidi στο Shengal ήταν οι βασικοί στόχοι επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης του ISIS. Το γεγονός πως η Τουρκία βομβαρδίζει αυτές της περιοχές, την καθιστά de facto Πολεμική Αεροπορία του Ισλαμικού Κράτους. Οποιαδήποτε υποστήριξη για ένα τέτοιο καθεστώς πρέπει να αποσυρθεί. Αλλά και οι νέες επιθέσεις κατά των Κούρδων μαχητών της ελευθερίας πρέπει να καταδικαστούν με κατηγορηματικό τρόπο. Το Τουρκικό κράτος δεν μπορεί να σταματήσει τον απελευθερωτικό αγώνα των Κούρδων με στρατιωτικά μέσα -τα τελευταία 40 χρόνια έχει φανεί ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αντ’αυτού πρέπει να βρεθεί μία πολιτική λύση για το πρόβλημα, διαφορετικά ο πόλεμος αυτός θα συνεχιστεί για δεκαετίες και θα προκαλέσει περαιτέρω ανείπωτα δεινά”.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

Πηγή: anfenglishmobile.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube